Joe Biden krijgt bezoek van ‘Ted Lasso’-cast in Het Witte Huis

Opvallende taferelen bij de briefing vanuit Het Witte Huis gisteren. De cast van de immens succesvolle Apple TV+-serie Ted Lasso was namelijk aanwezig. Tijdens de briefing had acteur Jason Sudeikis, die de hoofdrol speelt in de reeks, het onder andere over mentale gezondheid. Het bezoek kon in de kamer ook op heel wat kritiek rekenen.

Het gebeurt niet elke dag dat een cast van een serie te zien is bij de doorgaans formele briefing vanuit Het Witte Huis. Toch was dat gisteren wel het geval toen heel wat bekende gezichten uit de reeks Ted Lasso in Washington D.C. opdoken. Zij waren door president Joe Biden uitgenodigd om te komen praten over mentale gezondheid. Dat onderwerp speelt namelijk een belangrijke rol in de reeks.

Ted Lasso

De reeks vertelt het verhaal van een American Football-coach uit Kansas, Ted Lasso. Op een dag wordt hij gevraagd om een voetbalteam te gaan coachen in de Engelse Premier League. Hij komt bij AFC Richmond terecht en probeert daar zijn eeuwig optimisme door te geven aan iedereen rondom hem.

In het tweede seizoen zagen de kijkers naast het optimisme ook heel wat trauma en verstopt verdriet. Daarin leek de reeks iets minder te focussen op de grappige noot en wilde het vooral ook een belangrijk verhaal vertellen rond mentale gezondheid. Ondertussen wordt die trend ook voortgezet in het derde seizoen dat nu wekelijks op Apple TV+ verschijnt.

Bezoek aan Het Witte Huis

Om die aandacht voor mentale gezondheid in sport te benadrukken en de release van het derde seizoen te vieren, werd de cast afgelopen maandag uitgenodigd bij president Joe Biden. Onder andere acteurs Jason Sudeikis (Ted), Hannah Waddingham (Rebecca), Brendan Hunt (Coach Beard), Brett Goldstein (Roy) en Toheeb Jimoh (Sam) waren daarbij aanwezig.

Het vijftal was eerst te zien bij de briefing onder leiding van persverantwoordelijke Karine Jean-Pierre. Zij moest al enkele journalisten intomen die het bezoek en de briefing “onprofessioneel” noemden en de briefing meerdere keren onderbroken. Daarna praatte acteur en maker Jason Sudeikis over het belang van mentale gezondheid op de werkvloer, bij vrienden en in de sport.

Daarna mocht het vijftal ook nog persoonlijk op de koffie (of thee) bij Joe Biden en zijn vrouw, Jill. Ook daar werd er over het belang van mentale gezondheid gebabbeld. Daarvan zal de video later verschijnen.

Ted Lasso seizoen 3 is wekelijks op woensdag te zien op Apple TV+.

Meer
Lees meer...