Voetbalclub AFC Richmond uit ‘Ted Lasso’ zal deel uitmaken van ‘FIFA 23’

Eind deze maand komt de nieuwste versie van FIFA uit op de markt. Daarin zullen naast enkele vernieuwingen op vlak van vrouwenvoetbal en randactiviteiten, ook heel wat nieuwe gezichten te zien zijn. In FIFA 23 maken namelijk ook de coaches deel uit van het spel. En bij die coaches zal ook personage Ted Lasso uit de gelijknamige serie zijn intrede maken. Ook het fictieve team AFC Richmond zou beschikbaar zijn.

Er komt een cross-over tussen EA Games en AppleTV+-serie Ted Lasso. Het hoofdpersonage Ted Lasso (Jason Sudeikis) zal namelijk beschikbaar zijn als coach in de nieuwste FIFA 23. Daarnaast zou ook het team uit de reeks, AFC Richmond, bespeelbaar zijn bij ‘Rest of the World’. Het nieuws is nog niet officieel bekendgemaakt, maar op Twitter lijken beide partijen alvast tipjes van de sluier op te lichten.

Ted Lasso

Vorige week won de serie Ted Lasso nog vier Emmy’s, en deze week wordt de serie gelinkt aan FIFA 23. De succesformule van Apple TV+ lijkt alsmaar meer partijen te overtuigen. Sinds de release van de allereerste aflevering in 2020 is Ted Lasso uitgegroeid tot een wereldwijde hit.

De reeks vertelt het verhaal van een American Football-coach uit Kansas, Ted Lasso (Jason Sudeikis). Op een dag wordt hij gevraagd om een voetbalteam te gaan coachen in de Engelse Premier League. Hij komt bij AFC Richmond terecht en probeert daar zijn eeuwig optimisme door te geven aan iedereen rondom hem.

FIFA 23

Ondertussen staan er al twee seizoenen online en is er ook een derde onderweg. Voor dat derde seizoen heeft de serie een overeenkomst met Nike en Premier League, zodat ze officiële toestemming hebben om shirts, bekers, rugnummers … van de Engelse voetbalcompetitie te gebruiken.

En daar zou binnenkort dus nog een grote samenwerking bijkomen. AFC Richmond en coach Ted Lasso zullen namelijk hun intrede maken in de voetbalgame FIFA 23. Eerder zouden de (fictieve) spelers uit het team al gelekt zijn op een site, maar die info is niet meer terug te vinden.

Toch postte het officiële twitteraccount van Ted Lasso gisteren een foto waarmee de bal terug aan het rollen ging. “Kijk uit, Mario! Je bent niet de enige gepixelde man met snor die geen idee heeft waar de tube hem naartoe leidt”, stond er te lezen bij een foto van acteur Jason Sudeikis voor een groot aantal kleine cameraatjes. Het account van EA Sports FIFA reageerde alvast met kijkende ogen op de foto.

FIFA 23 komt op 30 september uit.

Meer
Lees meer...