‘Ted Lasso’ seizoen 3 zal later uitkomen dan verwacht

Slecht nieuws voor de fans van de Apple TV+-serie Ted Lasso. Hoewel verwacht werd dat het derde seizoen van de Emmywinnende reeks in de zomer zou uitkomen, lijkt dat nu niet het geval. De productie ondervindt namelijk een aantal problemen bij het opnemen van de voetbalscènes. Dat meldt TV Line.

Het derde seizoen van Ted Lasso, met Jason Sudeikis in de hoofdrol, zal later uitkomen dan verwacht. Door een aantal aanpassingen en problemen met de te filmen voetbalscènes, zullen de opnames worden vertraagd en zal dat dus ook een impact hebben op de rest van het opnameschema. De vorige twee seizoenen kwamen uit in de zomer van 2020 en 2021, maar nu zullen fans dus zeker tot het najaar op een vervolg moeten wachten.

AFC Richmond

Sinds de release van de allereerste aflevering in 2020 is Ted Lasso uitgegroeid tot een wereldwijde hit. De reeks vertelt het verhaal van een American Football-coach uit Kansas die op een dag afzakt naar Londen om daar het voetbalteam AFC Richmond te coachen. Ondanks alle cultuurverschillen en zijn onbestaande voetbalkennis, wordt coach Lasso (Jason Sudeikis) met zijn eeuwig optimisme al snel omarmd door de mensen rond hem.

De reeks werd internationaal gelauwerd en was in 2021 voor maar liefst twintig Emmy’s genomineerd, waarvan die er zeven in de wacht wist te slepen. Wat ook opvallend is, is dat een groot deel van de cast ook een aandeel hebben in de creatie ervan. Zo werkten zowel Sudeikis als Brendan Hunt, die Coach Beard speelt, mee aan het verhaal en is acteur Brett Goldstein, beter bekend als Roy Kent, ook een scenarist.

Derde seizoen

Een derde seizoen kon na al dat succes dus niet uitblijven. Al hebben de makers wel laten weten dat het derde, het laatste zou worden. Toch hebben de fans nog wat extra tijd om afscheid te nemen, want het seizoen zou, in tegenstelling tot de eerste twee, pas in het najaar uitkomen. Dat heeft maker Brendan Hunt laten weten aan TV Line. Hij heeft het over een aantal problemen met de voetbalscènes, maar meer is niet geweten. 

Het kan natuurlijk liggen aan het feit dat de matchen in de Engelse Premier League door het coronavirus ook in de war liggen, en de productie dus niet altijd gebruik kan maken van het stadion van Crystal Palace, waar heel wat scènes worden opgenomen. Toch verzekert Hunt de fans op de komst van het laatste seizoen dit jaar. “Het gaat gebeuren, het zal gewoon iets langer duren. Maar we gaan alles uit de kast halen om het juist te doen.”

Bekijk hier de trailer van Ted Lasso seizoen 1:

Meer
Lees meer...