Left Right
scrollTop top

Joey Jordison, oprichter en drummer van Slipknot, overleden op 46-jarige leeftijd


Joey Jordison
© Kevin Estrada / Imago Images (via Isopix)

Joey Jordison, die mee aan de wieg stond van de heavymetalband Slipknot is op 46-jarige leeftijd overleden. Zijn familie maakte het nieuws bekend aan de Amerikaanse media. Het is nog niet geweten wat de doodsoorzaak is.

De originele drummer van Slipknot, Joey Jordison, is overleden in zijn slaap. Hij werd 46 jaar oud. De drummer speelde bij verschillende bands en deed zelfs verder toen hij met een aandoening in zijn ruggenmerg te maken kreeg.

Slipknot

In 1995 stichtte Jordison samen met Shawn Crahan en Paul Gray de groep Slipknot. Hij drumde achttien jaar lang bij de heavymetalband tot hij in 2013 afscheid nam van de groep. Hij liet toen zelf uitschijnen dat hij uit de groep werd gezet. Daarna richtte hij zelf een nieuwe groep op. Scar the Martyr gaf er in 2016 de brui aan.

Dat jaar kreeg Jordison de diagnose myelitis transversa. Een aandoening die zorg voor een ontsteking het ruggenmerg. De aandoening zorgde ervoor dat Jordison de controle over zijn benen verloor. Maar toch bleef hij drummen bij verschillende groepen, waaronder de groep Sinsaenum, die z’n laatste album uitbracht in 2018. Tijdens zijn carrière als drummer viel hij geregeld in voor de drummers van andere groepen. Zo speelde hij onder andere voor Metallica en Korn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…