Johnny Depp doet niet mee in nieuwe ‘Pirates of the Caribbean’-reboot

Johnny Depp doet niet mee in nieuwe ‘Pirates of the Caribbean’-reboot

Het lijkt erop dat er een reboot van ‘Pirates of the Caribbean’ komt zonder acteur Johnny Depp die Kapitein Jack Sparrow speelt in de succesvolle filmreeks.

Johnny Depp speelt al sinds The Curse of the Black Pearl uit 2003 Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean-films.

The Curse of the Black Pearl-scenarist Stuart Beattie heeft aan de Britse krant Daily Mail gezegd dat het “een eer” is dat de reeks een reboot krijgt, maar dat hij niet aan de nieuwe films zal meewerken. En het lijkt erop dat hij niet de enige is die niet mag meedoen. Zo suggereerde Beattie dat ook Depp niet zou meedoen aan de nieuwe reeks.

Vijf films

“Hij heeft dat heel goed gedaan”, zei hij. “Hij heeft dat personage eigen gemaakt en daar is hij nu het beroemdst voor. Het was goed voor hem en voor ons dus ik ben heel erg blij.”

“Met Jack Sparrow is hij legendarisch geworden. Depp werd gezien als een eigenzinnige, zelfstandige acteur die goed was voor Tim Burton-films, maar niet als de filmster waarmee regisseurs maar al te graag samenwerken.”

De eerste vijf films uit de reeks brachten in totaal ruim 4,5 miljard dollar (ongeveer 4 miljard euro) op. Het was de eerste franchise waarvan meer dan één film door de miljardgrens ging.

Depp kwam enkele maanden geleden in opspraak wegens bedenkelijk gedrag. Of dat de reden is dat hij niet betrokken is bij de nieuwe films is niet geweten.

Depp, die Gellert Grindelwald speelt in The Crimes of Grindelwald, zal die rol opnieuw op zich nemen in deel drie van Fantastic Beasts.

gettty

Gesponsorde artikelen