Jon Bernthal reageert op MAGA-supporters die The Punisher-logo dragen: “Weten niet waar Frank Castle voor staat”

De recente pro-Trump protesten met als dieptepunt de bestorming van het Capitool vorige week woensdag hebben ook The Punisher weer onder de aandacht gebracht. Heel wat MAGA-supporters gebruiken namelijk het logo van de Marvel-antiheld. Dat is duidelijk niet naar de zin van Jon Bernthal, die de hoofdrol speelt in de Netflix-reeks The Punisher.

Het gebruik van het logo van The Punisher is al langer omstreden. In de zomer van 2019 groeide dat specifieke doodshoofd uit tot een symbool van de Blue Lives Matter-beweging. Bepaalde politiediensten in de Verenigde Staten gebruikten het zelfs even als een officieel logo op hun politiewagens.

Nochtans staat Frank Castle, aka The Punisher, allesbehalve voor ordehandhaving. Hij is een outlaw en hoewel zijn redenen misschien verstaanbaar zijn, hij blijft een crimineel. Een van comicboeken kaart dat zelfs aan. “Ik zeg dit maar één keer: we zijn niet hetzelfde. Je hebt gezworen om de wet te handhaven. Je helpt mensen. Dat heb ik lang geleden opgegeven. Je doet niet wat ik doe. Niemand doet. Hebben jullie een rolmodel nodig? Zijn naam is Captain America en hij zou je graag hebben”, zegt Frank Castle daar tegen enkele officiers.

Bestorming Capitool

Maar nu is er een nieuwe groep die het Punisher-logo omarmd heeft: alt-right. Toen vorige week woensdag heel wat aanhangers van president Donald Trump het Capitool bestormden, bleek een deel van hen uitgedost met deze doodskop.

Het ging zelfs zover dat sommige fans van The Punisher vroegen aan Marvel om het logo of zelfs het volledige personage niet meer te gebruiken. Marvel zelf heeft nog niet gereageerd op die vraag, maar Jon Bernthal – die Frank Castle speelt in The Punisher op Netflix – deed dat wel.

“Niets te maken met waar Frank voor staat”

“Deze mensen zijn misleid, verloren en bang. Ze hebben niets te maken met waar Frank voor staat of over gaat”, schreef hij op Twitter. Het mag duidelijk zijn dat Jon Bernthal liever niet toegeeft aan alt-right en het logo van The Punisher niet wil veranderen.

Meer
Lees meer...