Eurovisiesongfestival: Joost Klein springt over Mustii naar vijfde plaats bij bookmakers

Binnen twee maanden is het zover. Dan vindt in Malmö het Eurovisiesongfestival plaats. Rond deze editie is door de aanwezigheid van Israël al heel wat te doen, maar toch zal de wedstrijd gewoon plaatsvinden. En in die wedstrijd zal het spannend worden voor België en Nederland. Volgens de bookmakers zullen Joost Klein en Mustii namelijk zeer zicht bij elkaar eindigen.

Het wordt een interessante editie van het Eurovisiesongfestival. Nadat de organisatie EBU het lied van Israël al twee keer afkeurde wegens “te politiek”, heeft het gisteren laten weten dat het een derde inzending toch heeft geaccepteerd. Door die deelname zijn heel wat fans van het feest misnoegd en zijn sommigen zelfs bereid om het volledige festival te boycotten.

Toch zal de wedstrijd dus gewoon doorgaan en zijn er heel wat talentvolle acts die staan te trappelen om zich aan Europa en de rest van de wereld te laten zien. Twee van die acts zijn natuurlijk onze Mustii met Before The Party’s Over en Joost Klein met Europapa.

Succesjaar voor Lage Landen

Als we de fans, de bookmakers en de critici mogen geloven, dan kan het wel eens een heel succesvol jaar worden voor de Lage Landen. Beide ingestuurde songs voor het Eurovisiesongfestival scoren namelijk goed. Mustii stelde twee weken geleden zijn Before The Party’s Over voor en wist meteen heel wat fans te overtuigen. Ook bij de bookmakers steeg hij vlot naar een vijfde plaats.

Vorige week volgde ook de bekendmaking van de inzending van Joost Klein. Hij lanceerde op donderdag 29 februari zijn Europapa en die song groeide meteen uit tot een wereldwijde hit. Op YouTube heeft de clip ondertussen al bijna 8 miljoen views. De clip van Mustii heeft er momenteel 1,2 miljoen.

Nederland vs. België

Hoewel Mustii dus al een dikke week op of rond een vijfde plek bij de bookmakers stond, begon ook Joost Klein heel wat plaatsen te stijgen. De eerste dagen na de aankondiging bleef die stijging nog bescheiden, maar deze week klom Europapa enorm.

Tot gisteren stond de song uit Nederland nog op een zesde plek, maar sinds vandaag heeft Joost Klein ons landje van de vijfde plek geschopt. Op dit moment staan Nederland en België dus op een respectievelijke vijfde en zesde plaats. Beide songs worden dus duidelijk graag gezien en gaan, elk op hun eigen manier, een succesvolle editie van het Eurovisiesongfestival tegemoet.

Bekijk de lijst van de bookmakers hier.

Bekijk de videoclips van Mustii en Joost Klein hier:

Meer
Lees meer...