Juice WRLD stierf aan een onopzettelijke overdosis, bevestigen artsen

Sinds Juice WRLD op 8 december plots overleed, is er heel wat gezegd en geschreven over de oorzaak van z’n dood. Die hebben wetsdokters nu bekendgemaakt: Juice WRLD overleed aan een onopzettelijke overdosis pijnstillers.

Op 8 december vorig jaar stierf rapper Juice WRLD, nadat hij bij aankomst op de luchthaven in elkaar zakte. De Amerikaan was een week voor z’n plotse overlijden pas 21 jaar oud geworden. Er is veel gespeculeerd over z’n dood, maar nu is de officiële doodsoorzaak bekendgemaakt.

Privéjet doorzocht

Juice WRLD was op 8 december met z’n privéjet van Californië naar Chicago gevlogen. Op Chicago’s Midway International Airport stond de politie de jet op te wachten, omdat ze een melding hadden gekregen van drugs en wapens aan boord van het vliegtuig.

Terwijl de politie het toestel aan het doorzoeken was en de passagiers ondervroeg, begon Jarad Higgins (da’s de echte naam van de rapper) plots te stuiptrekken. Volgens eerste berichten vertoonde de rapper alle symptomen van een hartstilstand.

Overdosis?

Later liet de politie weten dat dat niet het geval was. Ze dienden namelijk Narcan toe. Da’s een medicijn dat mensen moet helpen die een overdosis opioïden (sterke pijnstillers) genomen hebben.

Het feit dat de politie die toegediend heeft, wijst erop dat ze wist dat Juice WRLD een overdosis had genomen. Daarna werd de rapper naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Die overdosis is ondertussen bevestigd. Het zou gaan om een onopzettelijke overdosis oxycodon en codeïne. Dat zijn twee soorten sterke pijnstillers, die je in de Verenigde Staten zonder voorschrift kunt ophalen. In België is dat niet het geval.

Geen veroordelingen voor drugs, wel voor wapenbezit

De politie nam meer dan dertig kilogram marihuana in beslag. Die was verdeeld over een veertigtal vacuüm getrokken zakjes. In de privéjet van Juice WRLD vond de politie ook zes flesjes hoestsiroop, waar je een voorschrift voor nodig hebt, en verschillende vuurwapens.

De politie veroordeelde niemand voor de drugsfeiten. Maar twee mannen, die de veiligheidsmensen van Juice WRLD zouden zijn, werden aangeklaagd omdat ze wapens en munitie bij zich hadden.

Eén van de twee had een vuurwapen bij, terwijl hij dat niet mocht. De ander had wel een vergunning, maar droeg een verborgen wapen op een luchthaven en had daar ook munitie voor bij.

Nieuwe release

De familie en het team van Juice WRLD hebben ook een bericht gedeeld via sociale media. Daarin staat te lezen dat ze binnenkort muziek zullen lossen, waaraan de rapper nog aan het werken was.

“We zijn van plan om Juice’s talenten, z’n geest en de liefde voor z’n fans te eren door ongereleasete muziek en andere projecten waar hij gepassioneerd aan aan het werken was, te delen”, staat er te lezen.

Meer
Lees meer...