Julia Roberts legt uit waarom ze al 20 jaar niet meer in romcoms meespeelt

Ooit was ze dé koningin van de romcoms, maar de laatste 20 jaar is ze er niet meer in terug te vinden. Actrice Julia Roberts werd bekend door haar rollen in onder andere Notting Hill en Pretty Woman. In een interview met The New York Times heeft ze nu verteld waarom ze al jaren niet meer in romcoms terug te vinden is.

De Amerikaanse actrice Julia Roberts (54) heeft aan de wereld laten weten waarom ze een hele tijd geleden abrupt gestopt is met romcoms. Meer dan twintig jaar geleden was ze de meest geliefde naam in romantische komedies, maar na een tijdje verdween ze van de ‘romcomradar’. Dat kwam zowel door een aantal artistieke verschillen, als de geboorte van haar kinderen. In het interview doet Roberts haar verhaal.

Strenger

Actrice Julia Roberts is misschien wel het meest gekend door haar rollen in de films Notting Hill en Pretty Woman. Beide films worden gezien als echte romcomklassiekers, waardoor ook de actrice al snel aan dat genre werd gekoppeld. Toch stopte Roberts een tijdje later met rollen in romcoms. Het is dan ook al van 2003 geleden dat ze nog in een romantische film te zien was. Al maakte ze in 2010 één uitzondering voor de film Valentine’s Day.

In het interview vertelt Julia Roberts alvast dat het nooit een bewuste keuze is geweest. “Omdat het al zo lang geleden is, denken mensen dat ik geen romcoms meer wil doen. Maar dat klopt niet. Als ik een script zou hebben gekregen waarvan ik dacht dat het even goed zou worden als Notting Hill of My Best Friends Wedding, dan had ik het gedaan”, klonk het.

Ook de komst van haar kinderen zou ervoor gezorgd hebben dat ze nog strenger werd. “Mijn familie heeft de lat hoger gelegd. Ik moest ook rekening beginnen houden met het werkschema van mijn man en de schooluren van de kinderen. Ik moest dus ook strenger zijn”, vertelde ze nog in het interview.

Bekijk hier nog eens de trailer van de klassieker Notting Hill met Julia Roberts:

Meer
Lees meer...