‘Choose Love’: In Netflix’ allereerste interactieve romcom bepaal jij als kijker het verhaal

Netflix is momenteel volop zijn interactieve content aan het uitbreiden. Op 1 april kwam al de reeks Trivia Quest uit, waarbij je punten verzamelt door het beantwoorden van allerlei vragen. Nu werkt de streamingdienst aan zijn allereerste interactieve romcom, die Choose Love heet. Daarin zullen acteurs Laura Marano, Avan Jogia, Scott Michael Foster en Jordi Webber de hoofdrollen spelen. En jij, de kijker, zal kunnen bepalen hoe het romantische verhaal verloopt en uiteindelijk ook eindigt. Cool, toch?

Choose Love zal de allereerste interactieve romantische komedie op Netflix worden. Door de vele keuzes in de film zal de kijker dus kunnen bepalen welke reis de hoofdpersonages in de loop van dit liefdesverhaal zullen maken. Dat zal gebeuren op basis van een aantal beslissingen die jij, als kijker, neemt. Die keuzen zullen uiteindelijk leiden tot verschillende potentiële verhaallijnen – en zelfs meerdere eindes – die je zal kunnen verkennen. Hiermee wil de streamingdienst dat elke kijker zijn/haar/hun eigen unieke ervaring creëert.

Choose Love

De interactieve film volgt het leven van Cami Conway (Laura Marano), die een schijnbaar perfect leventje leidt. Ze heeft een geweldige job en een waanzinnige vriend, Paul (Scott Michael Foster), die op het punt staat om haar ten huwelijk te vragen. Toch heeft Cami het gevoel dat er iets ontbreekt. Ze begint zich af te vragen of ze misschien toch niet beter voor een zangcarrière was gegaan, een droom die ze jaren geleden opgaf. En is Paul wel de liefde van haar leven? Misschien is het wel Rex (Avan Jogia), een sexy Britse rockster die op een dag op haar werk verschijnt en meteen smoorverliefd wordt op Cami? Of zou het Jack (Jordi Webber) kunnen zijn, haar eerste liefde die graag hun jeugdromance nieuw leven in wil blazen?

Cami komt dus voor een hele reeks verleidelijke, maar moeilijke keuzes te staan. Die gaan van ernstige ethische dilemma’s tot het simpele ‘waarheid of durven’. Wat ze kiest, hangt helemaal van jou af. Maar wees voorzichtig, het loopt namelijk niet altijd af zoals je denkt, luidt de synopsis van de interactieve film.

Cast

Acteurs Laura Marano (The Royal Treatment, Austin & Ally), Avan Jogia (Victorious), Scott Michael Foster (You, Crazy Ex-Girlfriend) en Jordi Webber (Head High, Power Rangers Ninja Steel) zullen de hoofdrollen spelen in de film. Josann McGibbon (Runaway Bride, Descendants) is de schrijver en executive producer en Stuart McDonald (A Perfect Pairing, Crazy Ex-Girlfriend) regisseert.

Naast de recent verschenen interactieve reeks Trivia Quest, kwam Netflix eerder ook al met andere interactieve content als Black Mirror: Bandersnatch, Cat Burglar, Headspace: Unwind Your Mind en Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie. Wanneer de romcom Choose Love zou uitkomen, is nog onbekend.

Meer
Lees meer...