K-popgroep BTS stopt ermee, gelukkig maar voor even

BTS
GettyImages

K-popgroep BTS heeft via zijn management laten weten dat er even geen nieuwe muziek zal verschijnen. De zeven jongens van BTS willen van hun leven als twintigers genieten. Of heeft de verplichte Koreaanse legerdienst er iets mee te maken?

Het concert in Seoel was voorlopig het laatste uit de Love Yourself: Speak Yourself-tournee van BTS. Vlak na het concert verscheen er namelijk een veelzeggende tweet van Big Hit Entertainment, het entertainmentbedrijf dat BTS onder haar vleugels heeft.

Periode van rust en ontspanning

“Hallo. Dit is Big Hit Entertainment”, staat er in het statement. “We zouden graag aankondigen dat BTS voor het eerst sinds zijn debuut, een verlengde periode van rust en ontspanning inlast.” De managers van BTS schrijven ook dat het concert het laatste geplande optreden is voor de leden van de groep op vakantie vertrekken.

“Deze rustperiode zal een mogelijkheid zijn voor alle leden van BTS, die zichzelf genadeloos gepusht hebben om hun doelen te bereiken sinds hun debuut, om opnieuw op te laden en om zichzelf als nieuwe muzikanten en makers voor te stellen. Dat geeft hen ook de kans om te genieten van de normale levens van jonge twintigers, ook al is het maar kort.”

Batterijen opladen

Big Hit Entertainment benadrukt dat de BTS-leden elk op hun eigen manier willen ontspannen en vraagt om hun pauze te respecteren: “Mocht de je kans hebben om een lid van BTS te ontmoeten tijdens zijn vakantie, vragen we je om er rekening mee te houden dat ze vakantie willen nemen en willen genieten van hun private vrije tijd.”

De K-popgroep komt sowieso nog terug. Dat maakt het management ook duidelijk. “BTS komt fris en opgeladen terug om alle liefde te beantwoorden die jullie hen altijd gegeven hebben en zullen blijven tonen.”

Legerdienst?

Een andere mogelijke reden voor de pauze van BTS ligt bij de verplichtingen van de leden. In Zuid-Korea moeten alle jonge mannen tussen 18 en 28 namelijk twee jaar in dienst in het nationale leger. En de leden van BTS vallen allemaal binnen die groep. Voor Jin en Suga begint de tijd zelfs al te dringen, want zij zijn al 26. J-Hope is 25 jaar oud, RM 24, Jimin en V 23 en Jungkook is de jongste, hij is nog maar 21 en heeft dus nog wel even tijd voor zijn legerdienst.

Records, spelletjes en streamingdiensten

BTS is één van de bekendste K-popgroepen ter wereld. Met hun recentste album ‘Map of the Soul: Persona’ braken RM, Jungkook, Jin, J-Hope, Jimin, Suga en V verschillende records. De groep bracht ook een mobiel spel op de markt, waar nieuwe muziek voor geschreven werd, en Big Hit Entertainment zou aan een eigen streamingdienst werken.

Bring The Soul: The Movie

Eind juni stond ook de wereld van (bijna) alle K-popfans op zijn kop. Toen kondigde BTS een concertfilm aan. De film is een afwisseling van beelden uit de Love Yourself-wereldtour, anekdotes en beelden achter de schermen van de tournee. Het is al de tweede concertfilm die over de groep gaat. De eerste heet Burn The Stage: The Movie.

Gesponsorde artikelen