‘K2 zoekt K3′-kijkers en Hanne en Marthe verontwaardigd over uitspraken Gordon: “Da’s goed om naar een psycholoog te moeten gaan”

Er is opnieuw heel wat te doen rond jurylid Gordon in K2 zoekt K3. De Nederlander liet zich in de aflevering van zaterdag ongezien hard uit tegen Remi, een van de acht overgebleven kandidaten. Volgens veel kijkers ging het niet om opbouwende kritiek, maar wel om regelrecht pestgedrag.

De meest besproken persoon van K2 zoekt K3 is niet een van de deelnemers maar wel jurylid Gordon. Al sinds de eerste aflevering komt er kritiek op de 53-jarige Nederlander, die in zijn opmerkingen vaak heel hard is. Volgens veel kijkers is dat te hard voor een wedstrijd om een nieuw lid te vinden voor een groep die zich met een positieve boodschap richt op jonge kinderen.

Vernietigende kritiek

In de derde liveshow van K2 zoekt K3 maakte Gordon, op een wel heel harde manier, duidelijk dat hij geen fan was van het optreden van Remi. De 19-jarige jongen met tonnen musicalervaring bracht zijn versie van het nummer Liefde Geeft Je Vleugels.

Gordon was van mening dat de andere juryleden te vriendelijk waren. Daarom zei hij: “Dit was gewoon echt niet goed. Voor iemand met zoveel ervaring was dit echt geen goed optreden. Je bent een heel lieve jongen, maar ik denk dat het voor jou vanavond is afgelopen. Je past totaal niet bij K3.”

Pestgedrag

Gordon gaf Remi vervolgens een vernietigende score van 30 op 100, waardoor hij op de laatste plaats terechtkwam. Volgens veel kijkers was dat volledig onterecht. Maar het is vooral het feit dat de kritiek van Gordon allesbehalve opbouwend was, dat voor veel kijkers te ver ging. “Natalia geeft een heel duidelijke feedback waar iedereen van de jury zich mee kan verzoenen en toch voelt hij plots de nood om die jongen de grond in te duwen door hetzelfde te zeggen maar zonder respect.”

Andere kijkers haalden dan weer Rode Neuzen-maand aan. Die actie, waaraan VTM meewerkt staat dit jaar in het teken van mentale gezondheid bij jongeren. Daarom hadden de presentatoren en juryleden van K2 zoekt K3 ook een badge aan als teken dat ze de actie steunden. Dat Gordon uitgerekend in die aflevering en mét de badge op z’n borst zo’n uitspraken doet, gaat volgens veel fans te ver.

Het is niet de eerste keer dat de harde commentaar van Gordon onder vuur komt te liggen. Tijdens de audities liet hij zich ook al meermaals grof uit over het uiterlijk van bepaalde kandidaten.

Hanne en Marthe

Maar ook Hanne en Marthe, aka K2, waren niet te spreken over de kritiek van Gordon op Remi. In de online reeks K2 zoekt mee, waarin je kan zien hoe het duo de show meemaakt, laten ze dan ook duidelijk merken dat ze het niet eens zijn met de Nederlander.

Al tijdens het optreden van Remi valt daarbij op dat Hanne en Marthe fan zijn van het optreden. Hun shock is dan ook groot wanneer Gordon het volledig begint af te breken. Vervolgens zegt Hanne: “Wat moet hij daar nu mee? Wat moet je daarvan meenemen?”. Marthe gaat verder: “Als hij vanavond naar huis gaat met zo’n commentaar, is dat goed om naar een psycholoog te gaan.”

Het duo voegde dan ook de daad bij het woord en gaf Remi op het einde van de aflevering een golden ticket waardoor hij toch verder gaat naar de volgende liveshow.

Meer
Lees meer...