Kang Daniel kondigt Europese tour aan

De Zuid-Koreaanse soloartiest Kang Daniel komt met zijn ‘First Parade’-tour naar Europa. Het is de eerste solotour van Kang Daniel en dus ook de eerste keer dat hij zal neerstrijken in Europa. De concerten gaan door in januari en februari 2023.

Goed nieuws voor K-popfans want soloartiest Kang Daniel komt naar onze regionen. Hij trapte onlangs zijn wereldtournee af in Azië, maar zal volgend jaar ook neerstrijken in Europa.

Kang Daniel

Kang Daniel brak door met zijn deelname aan het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse talentenjacht Produce 101. Daarin eindigde hij op de eerste plaats en veroverde hij zo de center-positie in de K-popgroep Wanna One. Die groep had een tijdelijk contract. Toen dat afliep stortte Kang Daniel zich op zijn solocarrière.

Kort na de split van Wanna One tekende hij een contract bij LM Entertainment. Maar twee maanden later sleurde hij dat agentschap al voor de rechter omdat ze achter zijn rug exclusiviteitscontracten ondertekenden uit zijn naam. Kang won de rechtszaak en niet veel later richtte hij z’n eigen agentschap, KONNECT Entertainment, op. Tot op heden is Kang Daniel de CEO van dat agentschap, waar nu ook producer Chancellor en soloartiestes Yuju en CL (comanaged) onder gevestigd zijn.

Kang Daniel maakte zijn solodebuut onder zijn eigen agentschap in 2019 met de EP ‘Color on Me’. Later volgden ‘Cyan’, ‘Magenta’ en ‘Yellow’, jawel, de kleuren van printerinkt. De drie EP’s vormen een drieluik waarin Kang Daniel op zoek ging naar zijn eigen kleur.

‘First Parade’

Recent trapte Kang Daniel zijn eerste wereldtournee af in Seoul in augustus. Daarna was het eerst de beurt aan de Aziatische tak. Die bracht hem al naar Manilla en zal binnenkort verdergaan in Bangkok, Kuala Lumpur, Taipei, Singapore, Hong Kong en Macau.

Na Azië is het de beurt aan Europa. Kang Daniel zal in januari en februari van volgend jaar halt houden in zeven Europese steden in vijf verschillende landen. Het gaat daarbij specifiek om Manchester op 26 januari 2023, Londen op 27 januari 2023, Parijs op 28 januari 2023, Madrid op 31 januari 2023, Utrecht op 3 februari 2023, Keulen op 3 februari 2023 en Berlijn op 4 februari 2023. In maart gaat de tour verder in de Verenigde Staten en Canada.

De voorverkoop voor de concerten in Duitsland gaat van start op woensdag 16 november 2022. Eén dag later, op donderdag 17 november, gaan de tickets voor de andere steden in voorverkoop. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Ticketmaster.

Meer
Lees meer...