Kanye stapt uit de Amerikaanse presidentsrace

Kanye West zal zich dan toch niet kandidaat stellen voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De rapper liet zo’n 10 dagen geleden weten dat hij een gooi zou doen naar het presidentschap, maar daar krabbelt hij nu al weer van terug.

President Kanye West, het was iets dat sommigen al zagen zitten, anderen totaal niet. Uit een recente peiling bleek dat Kanye in totaal zo’n – hou je vast – twee procent van de kiezers zou kunnen overtuigen. Hij was dus duidelijk kansloos tegenover de belangrijkste kandidaten huidig president Donald Trump en voormalig vicepresident Joe Biden. Daarom houdt de rapper nu de eer aan zichzelf en stapt hij uit de race.

Kanye for president

Kanye grapte er in het verleden al over, maar blijkbaar meende hij het dus toch echt. Hij wilde gaan voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Op 5 juli kondigde Kanye aan dat hij de volgende Amerikaanse president wilde worden. Hij deed dat, zoals we van Kanye gewoon zijn, met een tweet. Vervolgens deelde hij ook enkele van zijn programmapunten.

In de afgelopen dagen kwamen er verschillende supporters op de proppen, waaronder een korte endorsement van Elon Musk. Maar bij het grote publiek bleek Kanye niet te overtuigen. Bij een recente opiniepeiling bleef hij steken op een magere 2 procent, waardoor hij nu beslist heeft om de handdoek in de ring te gooien. In diezelfde peiling haalde Joe Biden een overtuigende 48 procent, terwijl huidig president Donald Trump bleef steken op 39 procent. Kanye stond zo wel op de derde plaats en deed het beter dan de libertaire Jo Jorgensen en de groene kandidaat Howie Hawkins.

Meer
Lees meer...