Kanye West denkt nog steeds dat hij Biden kan verslaan in presidentsverkiezingen

Kanye West is er nog steeds van overtuigd dat hij bij de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen de Democratische kandidaat Joe Biden zal kunnen verslaan. Dat schrijft hij op Twitter. De rapper zal nochtans in heel wat staten niet op het stembiljet staan, maar hij meent dat kiezers zijn naam op het stembiljet in zullen vullen.

Kanye West rekent erop dat zijn aanhangers en fans op hem zullen stemmen via zogenaamde write-ins. Zo is het in een aantal Amerikaanse mogelijk om een naam op te schrijven van iemand die niet op de verkiezingslijst staat. De rapper zijn naam pronkt niet op heel wat lijsten, omdat hij de deadline voor inschrijvingen gemist had.

Het is nog nooit in de Amerikaanse geschiedenis gebeurd dat een kandidaat de presidentsverkiezingen gewonnen heeft op deze manier. Vaak vullen cynische Amerikanen uit protest zelf een naam in. Zo is ‘Mickey Mouse’ al jaren een populaire write-inkandidaat. Het Disney-figuur is grappig genoeg de naam die aan de meeste presidentsverkiezingen heeft meegedaan.

(Kanye stelt release album ‘Donda’ uit: schuld Taylor Swift?)

Ruzie met Kim Kardashian

West richtte zich op Twitter ook tot zijn vrouw Kim Kardashian: “Kim, ik wil even zeggen dat ik weet dat ik je pijn heb gedaan. Vergeef me.”

Ook bedankte hij zijn vrouw omdat ze er altijd voor hem is. Eerder beschuldigde West zijn vrouw er op Twitter van dat ze heeft geprobeerd om hem op te laten sluiten.

Bipolair

EPA

Hierna kwam Kim Kardashian met een verklaring naar de wereldpers. Ze legde uit hoe moeilijk het is om voor een geliefde en familieleden van iemand met een bipolaire stoornis te zorgen als het niet goed met deze persoon gaat.

West spreekt al een paar jaar openlijk over zijn diagnose met een bipolaire stoornis. Daarover vertelde hij onder meer in de talkshow van David Letterman op Netflix.

Sinds West bekend maakte dat hij Amerikaans president wil worden, heeft hij nog geen woord gezegd over de huidige president Donald Trump. De rapper kwam in het verleden af en toe op bezoek bij Trump in het Witte Huis. Hij was lange tijd een aanhanger van de huidige president.

Meer
Lees meer...