Kate Middleton (42) maakt bekend dat ze kanker heeft: “Onderga momenteel chemotherapie”

Na lange tijd van onduidelijk en veel speculatie heeft Kate Middleton in een pakkende videoboodschap duidelijkheid verschaft over haar medische toestand. De Britse prinses liet daarin weten dat er bij haar kanker is vastgesteld. Ze ondergaat momenteel preventieve chemotherapie en is optimistisch over de afloop van haar behandeling.

Het laatste officiële nieuws van Kate Middleton dateerde al van januari. Toen liet het Britse koningshuis weten dat de prinses een dringende buikoperatie moest ondergaan. Omdat die afwezigheid langer dan verwacht leek te duren, ontstonden er op sociale media de wildste theorieën. Toen het Britse koningshuis die probeerde in de kiem te smoren met een wel heel amateuristisch bewerkte foto, kwam de geruchtenmolen nog meer op gang.

Kanker

Kate Middleton heeft nu op sociale media zelf duidelijkheid verschaft in een videoboodschap, waarin ze ook zeer erg nieuws deelt. Ze begon die video met het bedanken van iedereen voor de steun tijdens deze zware periode.

“In januari onderging ik een zware buikoperatie in Londen. Toen werd aangenomen dat ik geen kanker had. De operatie was succesvol, maar uit tests na de operatie bleek echter dat er kanker aanwezig was. Mijn medisch team adviseerde daarom dat ik een preventieve chemotherapiekuur moest ondergaan en ik zit nu in de beginfase van die behandeling”, ging ze daarna verder.

Gezin

Kate Middleton legde daarna uit dat ze eerste haar kinderen wou inlichten en geruststellen over haar medische toestand, voor ze er het grote publiek van inlichtte. Kate en William hebben met George (10), Charlotte (8) en Louis (5) drie kinderen. Ze besloot haar boodschap om respect te vragen voor de privacy van haar gezin, waarna ze steun betuigde aan iedereen die met kanker te maken heeft.

Meer
Lees meer...