Kazuki Takahashi, de bedenker van ‘Yu-Gi-Oh!’, overleden op 60-jarige leeftijd

Kazuki Takahashi is op 60-jarige leeftijd overleden. Japanse media laten weten dat de mangaka (maker van manga’s) in snorkeloutfit gevonden werd voor de kust van Nago City. Het lichaam werd gisteren gevonden en vandaag werd bevestigd dat het gaat om Takahashi, de bezieler van Yu-Gi-Oh!.

We moeten vandaag afscheid nemen van een deel van onze jeugd. De Japanner Kazuki Takahashi (60) is namelijk overleden. Hij was de mangaka die in 1996 Yu-Gi-Oh! bedacht, een manga die uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

Yu-Gi-Oh!

De eerste aflevering van de manga Yu-Gi-Oh! verscheen op 30 september 1996 in het Japanse tijdschrift Weekly Shōnen Jump. De manga vertelt het verhaal van Yugi Moto en de geest Yami Yugi die proberen om het spel Duel Monsters te winnen. In 1998 werd Yu-Gi-Oh! omgevormd tot een animereeks die ook hier te bekijken was op de televisie.

Maar nog bekender is waarschijnlijk het kaartspel dat in de vroege jaren 2000 onze speelplaatsen inpalmde. In dat spel speelde je zelf Duel Monsters, maar heel wat mensen probeerden vooral om de meest zeldzame kaarten te verzamelen. De kans is groot dat je ergens ook nog wel een kaft vol Yu-Gi-Oh!-kaarten liggen.

Kazuki Takahashi

De bezieler van de originele manga is Kazuki Takahashi. Hij startte zijn carrière als mangaka in 1982 en bracht zijn eerste manga, Tokiō no taka, uit in 1990. In 1991 volgde Tennenshoku Danji Buray. Maar het was pas in 1996 dat hij succesvol werd dankzij Yu-Gi-Oh!. Na het succes van Yu-Gi-Oh! maakte Takahashi nog twee manga’s: Drump in 2013 en The Comiq in 2018. Beiden verschenen net zoals Yu-Gi-Oh! in het tijdschrift Weekly Shōnen Jump.

Op woensdag 6 juli 2022 werd in de Japanse stad Nago City, op het eiland Okinawa ten zuiden van Japan, een lijk gevonden in de zee. Een dag later werd bevestigd dat het ging om de mangaka Kazuki Takahashi. Het gaat vermoedelijk om een ongeval aangezien Takahashi een snorkeloutfit droeg. De mangaka werd 60 jaar oud.

Meer
Lees meer...