Kevin Spacey is terug met een vreemde kerstboodschap: “Kill them with kindness”

Het was een tijdje stil rond Kevin Spacey. De acteur, die in opspraak kwam door seksueel wangedrag, werd ontslagen bij Netflix en heeft sindsdien duidelijk tijd te veel. Daarom heeft hij nu een nieuwe (en wederom vreemde) kerstboodschap gepost.

“Je had nu toch niet gedacht dat ik de kans zou missen om je een vrolijk kerstfeest te wensen?” Zo klinkt Kevin Spacey in een nieuwe video op YouTube. Net zoals vorig jaar deelde de acteur op kerstavond een video waarin hij de kijkers recht aanspreekt, zoals hij als zijn House of Cards-personage Frank Underwood vaak deed. Nadat het nieuws over seksueel misbruik door de acteur lekte, werd Spacey op staande voet ontslagen bij Netflix. Maar daar legde hij zich niet meteen bij neer, waardoor hij vorig jaar zijn eerste kerstvideo deelde. En nu is er dus een vervolg.

Kerstvideo 2.0

Opnieuw krijgen we Spacey te zien in een kersttafereel. Vorig jaar was hij in z’n keukenshort bezig aan het kerstdiner, deze keer steekt hij de open haard aan. Hij wil ons opnieuw een vrolijke kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen. Daarnaast verkondigt hij ook dat hij enkele “veranderingen heeft gemaakt in z’n leven”.

Zo wenst hij in 2020 meer goed in de wereld. “Ik ben doodserieus”, zo klinkt het. “De volgende keer dat iemand iets doet dat je niet leuk vindt, dan kan je aanvallen, of je vuur inhouden en het onverwachte doen. You can kill them with kindness.” Gevolgd door een onheilspellend deuntje. Het voelt een beetje als een verwijzing naar zijn slachtoffers, die jaren na datum met hun verhaal naar buiten kwamen.

Seksueel wangedrag

Kevin Spacey kwam onder vuur te liggen nadat verschillende mensen naar buiten kwamen met een verhaal van seksueel misbruik door de acteur. Aanvankelijk reageerde Spacey op deze aantijgingen door zich plots te outen als homoseksueel en door te zeggen dat hij “zich de feiten niet meer kan herinneren”. Na de eerste beschuldigingen door acteur Anthony Rapp, kwamen nog acht andere mensen naar buiten met verhalen over Spacey.

Maar in de zomer van dit jaar werd de aanklacht van een cafébaas tegen Kevin Spacey ingetrokken. Aangezien dit de enige echte aanklacht tegen de acteur was, werd hij buiten verdenking gesteld. Maar dat wil niet zeggen dat hij meteen weer aan de slag kan acteur. Door de publiciteit die de verhalen kregen, heeft het imago van de acteur een flinke deuk gekregen. Daardoor willen maar weinig film- en tv-makers nog met hem samenwerken.

Meer
Lees meer...