Kevin Spacey-zaak krijgt documentaire

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (62) ligt al een tijdje zwaar onder vuur. Zo is de acteur door verschillende mannen aangeklaagd voor aanranding. Zowel in de UK als in de VS lopen er rechtszaken tegen hem. Een Britse zender is nu bezig met een documentaire over Spaceys gevecht met het gerecht. Wanneer de documentaire in België te zien zal zijn, is nog niet bekend.

De acteur Kevin Spacey, bekend van American Beauty en House of Cards, heeft momenteel meerdere aanklachten van aanranding aan zijn been hangen. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten wordt Spacey door verschillende mannen beschuldigd van seksueel misbruik. De Britse zender Channel 4 is nu bezig aan een tweedelige documentaire die een juridische blik werpt op het leven Kevin Spacey.

Spacey Unmasked

De tweedelige documentaire heeft de voorlopige titel: Spacey Unmasked. De docu zal dus een blik werpen op de controversiële levensloop van Kevin Spacey. Het zal gaan van Spaceys opkomst op Broadway en succesvolle carrière met twee Oscars, tot aan zijn val door meerdere beschuldigingen van grooming, seksuele intimidatie en misbruik. Ook zullen zijn twee komende rechtszaken worden gevolgd. Namelijk de zaak aangespannen door Spaceys eerste openbare aanklager, Anthony Rapp, die in oktober in New York zal worden behandeld. Maar ook de rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk, die onlangs van start is gegaan.

De producer van de documentaire, Dorothy Byrne, vertelde in een interview met Deadline het volgende: “Kevin Spacey was een van de meest bewonderde acteurs van onze tijd. Zijn talent heeft hem twee Oscars en vele andere awards opgeleverd. Deze documentaire zal het verhaal volgen van de beschuldigingen van misbruik tegen hem, en de daaruit voortvloeiende rechtszaken.”

Wanneer de documentaire Spacey Unmasked te zien zal zijn in België, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...