‘Killing Eve’-acteur speelt mee in tweede seizoen ‘The Witcher’

De cast van de populaire Netflix-reeks The Witcher begint meer en meer vorm te krijgen. Netflix kondigde onlangs aan wie het personage van Vesemir gaat vertolken. En dat is niemand minder dan Kim Bodnia, die eerder al in topseries zoals Killing Eve en The Bridge heeft gespeeld.

The Witcher was meteen na z’n release een groot succes op Netflix. De streamingdienst kondigde dan ook snel aan dat de veelbesproken serie een tweede seizoen krijgt. Tot grote vreugde van de fans. Ondertussen zijn de opnames voor het nieuwe seizoen al gestart.

The Witcher seizoen twee

The Witcher is gebaseerd op de best verkopende fantasieboekenserie van Andrzej Sapkowski en is een episch verhaal over het lot en familie. Geralt van Rivia, een eenzame monsterjager, worstelt om zijn plaats te vinden in een wereld waar mensen vaak kwaadaardiger zijn dan monsters. Maar wanneer het lot hem in de richting van een machtige tovenares en een jonge prinses met een gevaarlijk geheim drijft, moeten de drie leren samenwerken.

Waarover het tweede seizoen juist zal gaan, is nog niet bekend. Alles wat we al weten over het twee seizoen, kan je wel in onze eerdere samenvatting lezen. Wat we wel al weten, is dat het nieuwe seizoen een hele hoop nieuwe gezichten zal verwelkomen. Zo was eerder al bekendgemaakt dat Game of Thrones-acteur Kristofer Hivju in The Witcher te zien zal zijn als Nivellen. Ook andere acteurs doen hun intrede: Yasen Atour (The Dead Sea) als Coen, Thue Ersted Rasmussen (The New Nurses) als Eskel en Paul Bullion (Peaky Blinders) als Lambert. En nu vervolledigt Kim Bodnia dat lijstje.

Kim Bodnia

De Deense acteur zal de hoofdrol spelen van Vesemir, een zeer ervaren tovenaar die een mentor en vaderfiguur is voor Geralt van Rivia. Zijn personage wordt beschreven als een “charmant relikwie uit de Gouden Eeuw van de witcher, waar Vesemir de oudste en meest ervaren magiër is”. Vesemir is een overlevende van het bloedbad in Kaer Morhen, dat de heksen bijna heeft uitgeroeid. Hij beschermt de overgeblevenen, die hij ziet als een bedreigde gemeenschap.

“Ik ben zo blij om Kim Bodnia te verwelkomen in de cast van The Witcher“, zei de bedenker van de serie, Lauren Schmidt Hissrich. “Ik heb zijn unieke talenten in shows als Killing Eve en The Bridge bewonderd en kan niet wachten tot hij kracht, vastberadenheid en warmte brengt in het karakter van Vesemir, dat zo’n belangrijk onderdeel is in ons komende seizoen.”

Meer
Lees meer...