‘The Witcher’ seizoen 2: alles wat we al weten

The Witcher staat nog maar enkele weken op Netflix, maar kan nu al een succes genoemd worden. Het is een van de best bekeken reeksen van het moment. Dat er een tweede seizoen in de maak is, mag dan ook niet verbazen. Maar wat is daar al van bekend?

Wanneer komt seizoen 2 van The Witcher?

Al in november, nog voor de release van het eerste seizoen, liet showrunner Lauren S. Hissrich weten dat er zeker een tweede seizoen komt van The Witcher. Wanneer dat zal zijn, is wel nog niet geweten.

De preproductie is op dit moment bezig en volgens de gespecialiseerde website Redanian Intelligence beginnen de opnames 17 februari. Er zou gefilmd worden tot begin augustus. Het ziet er dus naar uit dat we nog meer dan een jaar moeten wachten voor het tweede seizoen op Netflix zal verschijnen.

“We hebben geen richtdatum voor seizoen 2, maar het zal ten vroegste in 2021 zijn. We willen niets overhaasten. Dat is in niemands belang”, zei Lauren S. Hissrich op een AMA (Ask Me Anything) op Reddit.

Hoeveel afleveringen zullen er zijn?

Net als het eerste krijgt ook het tweede seizoen van The Witcher acht afleveringen.

Hoe ziet de cast van The Witcher seizoen 2 eruit?

Goed nieuws want Henry Cavill (Geralt of Rivia), Freya Allan (Ciri) en Anya Chalotra (Yennefer) komen zeker terug. De drie hoofdpersonages zijn voorlopig wel de enige zekerheden in de cast.

The Witcher Netflix
Netflix

Volgens Hissrich mogen we ons daarnaast aan meerdere nieuwe gezichten verwachten. “Er komen heel wat nieuwe, leuke personages in seizoen 2”, zegt ze. Op Reddit vroeg een fan of er in de serie, net als de boeken, queer personages zullen te zien zijn, iets wat Hissrich bevestigde.

Waarom gaat seizoen 2 over?

Ondanks de goede kijkcijfers kreeg het eerste seizoen van The Witcher ook kritiek. Vooral de verschillende tijdslijnen bleken voor veel kijkers verwarrend.

Dat probleem zal zich in het volgende seizoen alleszins niet meer voordoen. Producer Tomek Bagiński liet aan NME weten dat de tijdslijn vanaf nu lineair zal verlopen aangezien de verhalen van Geralt, Ciri en Yennefer samen gekomen zijn in dezelfde tijd.

“In seizoen 1 hebben we de kijker vooral laten kennismaken met de wereld, The Continent, waarin het verhaal zich afspeelt. Daarnaast moesten we ook de drie hoofdpersonages introduceren”, legt Hissrich uit. In het tweede seizoen mogen we ons dus verwachten aan meer diepgaande verhaallijnen.

Hoeveel seizoenen komen er van The Witcher?

Ook dat is nog niet duidelijk. Veel zal afhangen van de interesse van de kijkers. Volgens geruchten kost The Witcher 9 miljoen euro per aflevering. Netflix wil de serie graag laten uitgroeien tot hun eigen Game of Thrones, maar zal uiteraard niet blijven geld steken in de reeks als de interesse afneemt.

Lauren S. Hissrich (Bron: epa)

Toch zijn er heel wat signalen dat het plan is om meerdere seizoenen te maken. Er zijn alvast heel wat boeken en games om inspiratie uit te putten voor nieuwe verhaallijnen.

“Ik ben in het verleden al geciteerd dat ik sprak over zeven seizoenen, maar ook over twintig seizoenen”, zegt Hissrich. “Ik blijf schrijven voor deze serie zolang er voldoende verhalen en kijkers zijn.

Ook hoofdrolspeler Henry Cavill lijkt wel zin te hebben om nog lang Geralt te spelen. “Het zou fantastisch zijn om dit verhaal nog veel seizoenen te kunnen vertellen”, zei hij aan NME.

Meer
Lees meer...