Netflix maakt meest bekeken series en films van 2019 bekend

Netflix is zuinig met de informatie die ze bekendmaken over hun series. Maar de streamingdienst heeft nu bekendgemaakt naar welke series en films we het afgelopen jaar het meeste hebben gekeken. Het gaat daarbij voor alle duidelijkheid om de series en films die dit jaar uitkwamen. En de titels op de lijst mogen eigenlijk niet als een verrassing komen.

Netflix heeft de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen en dat was ook het afgelopen jaar niet anders. We keken massaal naar series en films op de streamingdienst. En daarvan heeft Netflix nu bekendgemaakt wat de populairste waren.

La Casa de Papel

De Spaanse reeks La Casa de Papel is terug te vinden op de eerste plaats. En daar zal de lancering van het derde deel van de reeks in de zomer zeker voor iets tussen zitten. De exacte kijkcijfers deelde Netflix niet mee, maar iedereen weet wel dat je niet naast La Casa de Papel kon kijken. Met een sterk derde deel wist de reeks ook heel wat nieuwe kijkers aan te trekken, die dan opnieuw vanaf het eerste deel begonnen kijken. Het vierde deel van La Casa de Papel verschijnt op 3 april op Netflix.

Op de tweede plaats staat de gloednieuwe reeks The Witcher. Dat deze reeks al op de lijst te vinden is, is merkwaardig. Want de reeks verscheen pas in de helft van december op Netflix. Maar, zo legt Netflix uit, voor de reeksen en films die uitgekomen zijn in december werd een schatting gemaakt van het aantal kijkers. Zo is ook de nummer drie in België een film die pas deze maand verscheen. Het gaat hierbij om de film 6 Underground met Ryan Reynolds in de hoofdrol.

Top 10

Op de vierde plaats in de lijst is Sex Education te vinden. Die reeks kwam uit in januari 2019 en werd op slag razend populair. Het tweede seizoen van de reeks komt er dan ook al aan en zal vanaf 17 januari te zien zijn op Netflix. Murder Mystery, de film met Adam Sandler en Jennifer Aniston, is terug te vinden op de vijfde plaats.

Op de zesde plaats staat de geprezen film van Martin Scorsese, The Irishman. In die film zijn de hoofdrollen weggelegd voor Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci. De reeks You, die onlangs een tweede seizoen kreeg, is te vinden op de zevende plaats. Op acht staat de film Isn’t It Romantic met Rebel Wilson en Liam Hemsworth. De negende plaats is voor Stranger Things, dat dit jaar een vierde seizoen kreeg. De misdaadfilm Triple Frontier met onder andere Ben Affleck, Oscar Isaac, en Pedro Pascal sluit het rijtje af.

Bekijk hier onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...