Kilometerslange wachtrij om laatste groet te brengen aan Queen Elizabeth is te volgen via livestream

Bijna 8 kilometer en nog steeds groeiend … zo lang is de wachtrij ondertussen om in Westminster Hall in het Palace of Westminster in Londen een laatste groet te brengen aan Queen Elizabeth II. Wie de Britse koningin, die donderdag op 96-jarige leeftijd overleed, wil groeten moet minstens 8 uur aanschuiven.

Dat heel het Verenigd Koninkrijk op zijn kop staat sinds de dood van de Britse Queen Elizabeth II, is een understatement. Zo is er een langdurige periode van nationale rouw afgekondigd tot haar begrafenisplechtigheid op maandag 19 september 2022.

Dinsdag 13 september werd de kist met de Britse koningin overgevlogen vanuit Edinburgh in Schotland, waar ze overleed, naar Londen. Eerst was de kist naar Buckingham Palace gebracht, waarna ze vier dagen te zien is voor het publiek aan Westminster Hall. Die locatie is permanent open van woensdagavond 17 uur tot en met maandagmorgen om 6.30 uur.

Honderdduizenden mensen

Er wordt verwacht dat honderdduizenden mensen een laatste groet zullen brengen aan Queen Elizabeth. Velen zullen daarvoor de komende dagen speciaal naar Londen afreizen, terwijl anderen al uren in de rij staan richting Westminster. Door de hoge leeftijd die de Queen bereikte, waren de voorbereidingen voor haar overlijden al genomen. De Britse overheid heeft dan ook meteen de route verspreid waarlangs de wachtrij richting de kist met koningin Elizabeth.

Op YouTube is er ondertussen ook een livestream waarop je exact kan zien hoe lang de wachtrij op ieder moment is. Zo ging het donderdagavond al over 4,9 mijl (bijna 8 kilometer) en een geschatte wachttijd van 8,5 uur.

Langs deze route in Londen staat de wachtrij om Queen Elizabeth te begroeten – Bron: Gov.UK

Volg hier live hoe lang de wachtrij is om Queen Elizabeth II een laatste groet te brengen:

Meer
Lees meer...