Left Right
scrollTop top

Kim Clijsters gaat opnieuw professioneel tennissen in 2020


Kim Clijsters
© EPA

Tennisster Kim Clijsters komt terug! Dat maakte de Limburgse zelf bekend via haar sociale media. “Kan ik een liefhebbende moeder zijn voor mijn drie kinderen en tegelijk de beste tennisster die ik maar kan zijn?”, vraagt ze zich af. Ze sluit de video af met een veelzeggende “tot in 2020”.

Voormalig nummer 1 van de wereld Kim Clijsters gaat opnieuw professioneel tennissen. Dat maakte ze zelf bekend in een video op haar sociale media. “De laatste zeven jaar ben ik fulltime mama geweest”, begint ze haar emotionele verhaal. “En dat vond ik fantastisch. Echt, echt waar.” De tennisster heeft drie jonge kinderen: dochter Jada is 11 en zoontjes Jack en Blake zijn 6 en 3.

“Ik mis dat gevoel”

De 36-jarige Limburgse vertelt verder: “Maar ik vond het ook fantastisch om een professionele tennisster te zijn. En om eerlijk te zijn: ik mis dat gevoel. Dus: Wat als ik het nu eens probeer te combineren? Kan ik een liefhebbende moeder zijn voor mijn drie kinderen en tegelijk de beste tennisster die ik maar kan zijn?”

“Laat ik het proberen. Voor één keer. Tot in 2020”, sluit ze de veelzeggende boodschap af. Volgens de WTA, de Women’s Tennis Association, is Clijsters opnieuw aan het trainen, met het idee om in 2020 opnieuw in het professionele circuit mee te draaien.

Grand Slam-winnende moeder

Kim Clijsters zette in 2012 officieel een punt achter haar carrière, die ze op 15-jarige leeftijd in Antwerpen begonnen was. In 2007 had ze die stap ook al eens gezet om met voormalig basketbalspeler en coach Brian Lynch te trouwen. De twee verwelkomden al snel hun eerste kindje, dochter Jada.

Iets meer dan twee jaar later keerde Kim al terug naar het veld, en met succes. Clijsters werd de eerste moeder sinds 1980 die een Grand Slam-toernooi won. Met 41 solotitels op haar naam, komt de tennisster als derde in het lijstje, na de zusjes Williams (Serena won 72 singles-toernooien, en Venus 49).

Een échte comeback?

Als voormalig nummer 1 van de wereld, kan Kim Clijsters een onbeperkt aantal wildcards krijgen op WTA-toernooien. Dat schrijft de organisatie zelf. Ze moet drie toernooien spelen of 10 ranking-punten verzamelen om daar opnieuw in te kunnen verschijnen.

Hoe écht de comeback van Clijsters is, daar stellen wij ons toch vragen bij. Al snel doken verschillende opmerkingen op op sociale media over de professionaliteit van de video van haar aankondiging. En blijkbaar waren die terecht. Productiehuis De Mensen schrijft namelijk op haar website dat ze “op de eerste rij staan om dit straffe verhaal vast te leggen”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…