Kim Kardashian koopt iconische halsketting Princess Diana

Kim Kardashian (42) heeft opnieuw een stukje modegeschiedenis gekocht. Ze wist namelijk het Attallah Cross, een halsketting die gedragen werd door Princess Diana, op de kop te tikken bij het veilinghuis Sotheby’s. Voor het juweel had Kim Kardashian maar liefst 163.800 pond (186.600 euro) over.

Een vertegenwoordiger van Kim Kardashian heeft op een veiling in Londen het Attallah Cross gekocht. Het gaat om een opvallend juweel met amethist en diamant, dat meermaals gedragen werd door de Britse prinses Diana. Het juweel werd sinds het overlijden van Diana niet meer gezien in het openbaar, maar zal nu dus misschien opduiken rond de nek van Kim Kardashian.

Attallah Cross

Het Attallah Cross is een juweel dat in 1920 ontworpen werd door de luxe-juwelier Garrard. De ketting, waarvan er wereldwijd maar eentje zou bestaan, werd in de jaren ’80 aangekocht door de zakenman Naam Attallah, een goede vriend van Diana. Hij leende het juweel, een groot kruis met amethist en diamant, meermaals uit aan de Britse prinses. Ze liep vooral in de kijker met het juweel tijdens het London Charity Event in 1987. Het werd gezien als een opvallende keuze van Diana, aangezien royals doorgaans kozen voor subtielere juwelen. Volgens het veilinghuis werd de ketting enkel gedragen door Diana en werd het sinds haar dood nooit meer gezien in het openbaar.

Het veilinghuis schatte de waarde van het juweel op 80.000 pond (91.100 euro), maar Kim Kardashian had er een hoger bedrag voor over. Ze telde namelijk 163.800 pond (186.600 euro) neer voor de ketting. Er werd geboden door vier personen, maar Kardashian trok met haar hoge bod aan het langste eind.

Het is niet de eerste keer dat Kim Kardashian een uniek stuk aankoopt. Zo kocht ze ook al verschillende kledingstukken van Michael Jackson en droeg ze uiteraard de iconische jurk die Marilyn Monroe droeg toen ze Happy Birthday zong voor de Amerikaanse president John F. Kennedy.

Meer
Lees meer...