Kinderprogramma’s: 21 intro’s waarvan je heimwee krijgt

kinderprogramma's kulderzipken
Ketnet

Kinderprogramma’s, daar zijn we (net als onze sponzen broekjes en onze broekrokken) uitgegroeid, maar toch herinneren we ons de intro’s die ons al roepend naar de zetel deden hollen, ‘T Is begonnen!‘ Iedereen zat op hetzelfde moment aan het scherm gekluisterd, want opnemen of op pauze zetten was niet van de orde. Deze intro’s sleuren je meteen terug in de tijd.

1. Brum

Brum, de auto die altijd alles en iedereen kon redden! Jaja, iedereen wou wel zo een auto als Brum.

2. Barbapapa

Er zijn heel wat tekenfilms gemaakt, maar dit is er eentje die ons lang zal bijblijven. Barbapapa en zijn gezin slaagden er altijd in om gevaarlijke situaties te vermijden door van vorm te veranderen! Zò cool!

3. W817

Het kinderprogramma waar we allemaal heel veel uit geleerd hebben, maar hier kun je lezen dat die niet altijd klopten! Desondanks was en is de serie een groot succes bij jongeren, dat is nog maar eens bevestigd door de komst van de nieuwe film en het feit dat de je serie na al die jaren nog steeds op Ketnet kunt bekijken!

4. De Boomhut

Hé Fa! We luisterden en keken met plezier naar de verhaaltjes van Alida in haar boomhut en postbode Peter Paulus Post.

5. Skippy de Boskangoeroe

De super kangoeroe die heel wat mensen kon redden door misdadigers te helpen opsporen!

6. De Teletubbies

Wie de Teletubies niet kent, groeide hoogstwaarschijnlijk op in een grot diep onder de grond. Je kon er niet naast kijken, deze gekleurde mannetjes die elke dag weer een nieuw avontuur beleefden.

7. Catdog

Een serie over een soort siamese tweeling waarvan de ene helft een kat was en de andere helft een hond. Het zorgde voor spannende avonturen omdat ze twee totaal verschillende persoonlijkheden hadden maar toch voor altijd met elkaar verbonden waren.

8. Pippi Langkous

Een van onze favoriete kinderprogramma’s ooit: Pippi leefde de droom, wonen in een grote villa, helemaal voor jou alleen. Ze is rijk en leeft samen met een aapje en een paard. Geef toe, jij had ook graag het leven van Pippi gehad met een piraat als vader.

9. Kim Possible

Hé wat is er loos? Een stoere chick die alle misdadigers de baas kan samen met haar ietwat onhandige vriend Ron, we keken allemaal met spanning naar de avonturen van dit duo. (En laten we vooral Rufus, de naakte molrat niet vergeten!)

10. Disney Festival

Disney Festival, een programma waarin alle figuurtjes van Disney wel eens aan bod kwamen! Een superleuke serie waarvan de intro in ieders geheugen gegrift staat.

11. De Peperbollen

Deze intro kan ongetwijfeld iedereen meebrullen, iedereen wilde tenslotte een echte peperbol zijn en dieven en gangsters op de vlucht jagen! En stiekem ook eens diep in de ogen kijken van de charmante Fiebe of Natascha …

12. Alfred Jodocus Kwak

Geen woorden aan vuil te maken, iedereen hield van de bekendste eend van het land.

13. Beestenbos is boos

Deze dramaserie vertelde het verhaal van een aantal dieren dat moet vluchten naar een ander bos omdat de mensen hun bos wilden veranderen in een woonwijk. Hierdoor werd je kwaad op de mensen en zag je hoe erg ze konden zijn, maar er zijn zeker nog heel veel andere dingen die je je herinnert van deze tekenfilm.

14. Kulderzipken

Kulderflipken, meneer de Majesteit, meneer de Prinses, … hoe hard we van dit kinderprogramma, dat soms ook wel eng kon zijn, hebben genoten! Elke keer slaagde de simpele boerenjongen erin om de opdrachten van Koning Jozef tot een goed einde te brengen, al dan niet met de hulp van de lieve Grimms! Goed nieuws, je kan al deze afleveringen bekijken op vrt.nu.

15. Simsala Grimm

Over Grimm gesproken, deze tekenfilm nam je mee in alle sprookjesverhalen die geschreven werden door de Gebroeders Grimm. Het sprookjesboek nam je altijd mee op avontuur samen met YoYo en zijn ietwat verlegen vriend Doc Croc.

16. De Smurfen

Zelfs na al die jaren blijven de smurfen kinderhartjes veroveren! Ook de nieuwe films werden met open armen ontvangen. Jaja, deze intro zal ons voor de rest van ons leven bijblijven!

17. Schuif Af

Geef maar toe, je had ook wel eens te gast willen zijn in de studio van Ingeborg waarvoor je af een glijbaan moest glijden! Je kon er superleuke prijzen winnen en je kennis over je vriend testen in het Ken Je Vriendje-spel

18. The Powerpuffgirls

Drie meisjes met geheime superkrachten, gemaakt in een laboratorium door hun vader redden de aarde van de misdaad. Ieder meisje herkende zich wel in één van de drie meisjes of maakte ruzie over wie welk personage mocht spelen.

19. Spring

Spring is nog altijd één van Vlaanderens bekendste kinderprogramma’s ooit. Het moment waarop Katrijn weer de nieuwe solodanseres van Spring is, of het toch Evi geworden is zullen ons altijd bijblijven, maar zeker ook Maggie haar dood, die was echt om te rotten.

20. Buiten de Zone

Buiten de Zone, een hilarisch sketch-programma met heel wat fantasie waar elke aflevering wel iemand aan het wegdromen was. We zullen de personages en de lessen die we hieruit leerden nooit vergeten. Moesjemarremarremarre!

21. Samson en Gert

De Koningen van de kinderprogramma’s Gert en zijn hondje Samson. Dit duo dat heel wat kinderharten heeft veroverd, besloot dat het eind 2019 genoeg was geweest, daardoor werd de fakkel overgedragen aan Gerts dochter Marie.

Gesponsorde artikelen