Klacht bij VRT tegen Xavier Taveirne, die “onfatsoenlijke, geeuwende punker” van De Ochtend

Hilarisch, wat er soms binnenkomt in de mailbox van de VRT als officiële klachten. Eéntje wilde Xavier Taveirne, radiohost bij De Ochtend op Radio 1, de wereld niet onthouden, want hij zette hem op zijn Facebook en Instagram. De klacht ging niet over zijn presentatiewerk, neen, de man/vrouw kijkt ’s ochtends via de livestream of Canvas. En hij/zij is niet mals…

De Ochtend mag zich na deze verkiezingen eens stevig op de borst kloppen. Dankzij het ‘Kiescafé’ van Radio 1, hun live-uitzendingen op locatie aan het Centraal Station, gingen de luistercijfers én de luisterduur flink omhoog. En de veiling van de schilderijen van de partijvoorzitters werd een groot succes. Good vibes dus bij de jongens van De Ochtend, het vlaggenschip van Radio 1.

En toch is niet iedereen onverdeeld gelukkig, zo liet Xavier Taveirne zien. Want de radiopresentator kreeg een pittige klacht in zijn mailbox: “Aan: Directie – hoofdredacteur van “De ochtend”. Met de dringende vraag “Xavier Taverne (sic) er op te wijzen dat hij zijn uiterlijke (sic) en houding aanpast aan normale wereld”. Voornaamste klachten? Wel, zijn PUNK kapsel, wat volgens de klager niet kan op een tv-scherm (hieruit leiden we af dat de man/vrouw niet luistert, maar kijkt via de livestream of op Canvas ’s ochtends). En nog erger: dat geeuwen!

Taveirne reageert zelf op Facebook, met de knipoog: “Terechte vraag aan mijn hoofdredacteur. Hoog tijd dat ze daar werk van maakt #onfatsoenlijk.”

Meer
Lees meer...