‘Klopjacht’: Drie duo’s strijden verder na nieuwe arrestatie

Het derde seizoen van Klopjacht is ondertussen al een tijdje bezig. De vluchters zitten op de laatste rechte lijn naar de finale, maar daarvoor moeten ze nog enkele dagen enorm bij de pinken blijven. Iets wat door vermoeidheid soms enorm moeilijk is. Die vermoeidheid en onoplettendheid betekenden uiteindelijk het einde voor Yves en Katrien.

Nadat Chloe vorige week werd opgepakt, was het deze week opnieuw prijs. Na enkele kleine en grote foutjes zijn ook Yves en Katrien eindelijk gevat. Het duo speelde al langer met vuur, maar kon deze keer dus echt niet meer ontsnappen. Ze werden uiteindelijk opgepakt tijdens het pintelieren.

Het programma gaat dus verder met drie duo’s: Jasper & Brieuc, Tine & Kiala en Meredith & Marisya. Die trekken de volgende aflevering allemaal richting Waals-Brabant met het openbaar vervoer. Iets waar de speurders ook van op de hoogte zijn, dus het zal er opnieuw om spannen.

URL

Na een kort onderzoek naar de collega’s van Tine en Kiala, bracht nieuwe informatie de speurders al snel terug op hun origineel idee: ze moesten en zouden Yves en Katrien te pakken krijgen. Het duo was al meerdere keren nipt ontsnapt aan een arrestatie en ging vroeg of laat opnieuw een fout maken.

Voor de speurders echt helemaal konden focussen op de cafébazin en haar vaste klant, moesten ze eerst een ander spoor volgen. Bij de arrestatie van Chloe kregen ze namelijk een URL in handen. Via die URL konden ze zien dat de vluchters enkele dagen later een bus van TEC zouden moeten nemen. Een spoor dat ze verder gingen uitwerken.

Arrestatie

Maar tijdens het volgen van die piste kwamen ook Yves en Katrien op de radar. Zij hadden via een kennis een rit richting de Antwerpse Kempen geregeld. Iets waar twee van de drie ploegen zich meteen op stortten. Uiteindelijk kwamen Yves en Katrien in een café in een achtertuin terecht en dachten ze daar veilig te zijn.

Maar dat was buiten de speurders gerekend, want zij waren al lang op de hoogte van hun rit. Nadat ze ook de chauffeur te pakken kregen, leek het een kwestie van tijd vooraleer Yves en Katrien het spel zouden moeten staken. Uiteindelijk vonden de speurders het tuinhuis en werd het duo gepakt. “Het is de pitbull, verdomme”, horen we Katrien nog zeggen.

Bekijk hier hoe ze werden opgepakt:

Klopjacht is elke zondag om 20 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...