Left Right
scrollTop top

‘Klopjacht’: Guilian meteen na vlucht in het vizier van de speurders


Klopjacht Guilian
© Play4

Van de 12 voortvluchtigen die in Klopjacht 17 dagen lang uit de handen van een team van topspeurders moeten blijven, is Guilian waarschijnlijk de grootste pechvogel. Het programma begint voor hem namelijk op zijn werk in de luchthaven van Zaventem, iets wat wat hem meteen in het vizier van de speurders brengt.

In het nieuwe programma Klopjacht moeten 12 Vlamingen proberen om 17 dagen lang, ofwel 400 uur, onder de radar te blijven van een professioneel opsporingsteam. De 12 kandidaten krijgen op een willekeurig moment telefoon van de makers van het programma dat ze vanaf dan moeten verdwijnen. De enige regels die daarbij gelden is dat de deelnemers niet buiten de Belgische landsgrenzen mogen gaan en iedere nacht ergens anders moeten slapen.

Als de deelnemers van Klopjacht opgebeld worden, rinkelt op hetzelfde moment de telefoon ook bij een team van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen. Het gaat hierbij om mensen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Zij krijgen van de 12 kandidaten enkel een foto en de naam waar ze mee aan de slag moeten.

Zaventem

Een van de kandidaten die we in de eerste aflevering zullen volgen is Guilian Preud’homme. De 28-jarige zoon van voormalig nationaal doelman en voetbaltrainer Michel Preud’homme werkt op dit moment als airport designer op de luchthaven van Zaventem. Het is dan ook daar dat Klopjacht voor hem begint, op een van de best beveiligde plaatsen van ons land.

Guilian staat dan ook van bij het begin van zijn vlucht op honderden camera’s. De speurders hebben hem dan ook al snel hem in het oog en van zijn oorspronkelijk vluchtplan blijft maar weinig over. Slaagt hij er toch in om uit hun handen te blijven, of eindigt zijn avontuur al snel?

Bekijk hier hoe Guilian probeert te vluchten in Klopjacht:

Klopjacht is vanaf maandag 18 oktober wekelijks om 20.35 uur te zien op Play4.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…