Left Right
scrollTop top

‘Klopjacht’: maak kennis met het team van topspeurders


Klopjacht speurders
© Danny Kampers en Charlotte Van Roosbroeck – Bron: Play4

De speurtocht in Klopjacht is sinds maandagavond geopend. In het Play4-programma proberen 12 onbekende Vlamingen 17 dagen lang uit de handen te blijven van een team van 12 topspeurders, allemaal mensen met meerdere jaren ervaring in verschillende takken bij de politie.

Afgelopen maandag begon op Play4 met Klopjacht een nieuw, veelbelovend programma. Daarin moeten 12 Vlamingen proberen om 17 dagen lang, ofwel 400 uur, onder de radar te blijven van een professioneel opsporingsteam. De 12 kandidaten krijgen op een willekeurig moment telefoon van de makers van het programma dat ze vanaf dan moeten verdwijnen. De enige regels die daarbij gelden is dat de deelnemers niet buiten de Belgische landsgrenzen mogen gaan en iedere nacht ergens anders moeten slapen.

Als de deelnemers van Klopjacht opgebeld worden, rinkelt op hetzelfde moment de telefoon ook bij een team van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen. Het gaat hierbij om mensen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Zij krijgen van de 12 kandidaten enkel een foto en de naam waar ze mee aan de slag moeten.

12 speurders

In de eerste aflevering van Klopjacht konden de 12 speurders al een eerste keer aan het werk zien. Het team bestaat uit zes mensen die in het hoofdkwartier zoveel mogelijk informatie proberen te verzamelen van de voortvluchtigen. Dat doen ze onder andere met telefoontaps, door te zoeken op sociale media en door camerabeelden te bestuderen.

Daarnaast zijn er ook zes mobiele speurders. Zij zijn verdeeld in drie duo’s en gaan ter plaatse op zoek naar de gevluchte kandidaten. Daarvoor doen ze onder andere huiszoekingen, ondervragingen en achtervolgingen. In extra exclusieve online beelden die Play4 deelde, stellen de topspeurders elkaar voor en leggen ze uit wat hen drijft in hun werk.

Luister hier naar de topspeurders uit Klopjacht

Klopjacht is elke maandag om 20.35 uur te zien op Play4.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…