‘Klopjacht’: Zo kon tweede voortvluchtige opgepakt worden

In de vierde aflevering van Klopjacht wist het team van speurders een tweede slag binnen te slaan. De West-Vlaamse Julie, die dicht bij haar thuishaven bleef, werd na een lange zoektocht gevat. Daardoor zijn er van de 12 deelnemers nu nog 9 op vrije voeten.

Nadat de speurders van Klopjacht in de derde aflevering voor de eerste keer voortvluchtigen konden oppakken, hadden ze in de vierde aflevering opnieuw prijs. Daarbij was het Julie die na een spannende vlucht gevonden werd.

Julie

Omdat jullie tijdens haar vlucht beroep bleef doen op haar dichte netwerk was het voor de speurders niet moeilijk om haar vrienden en familie te traceren en hun telefoonlijnen te controleren. Op die manier werd duidelijk dat Tilly, een van de vriendinnen van Julie, plots camerabeelden wilde verwijderen. En zo wisten de speurders waar Julie in de buurt was.

Een slim bedacht afleidingsmanoeuvre van Julie stuurde de mobiele teams dan wel even richting Mons, maar uiteindelijk wisten ze precies waar ze te vinden was. Julie zat bij de beste vriend van haar echtgenoot toen de speurders daar aan de deur stonden. Doordat hij de deur achter zich had dichtgetrokken, moesten de speurders wachten op een tweede mobiel team voor ze de woning konden betreden. Dat gaf Julie de tijd om naar de tuin van de buren te klimmen. Maar daar zat ze vast. Doordat de speurders toestemming kregen van de buren om de tuin te inspecteren, kon Julie gevat worden.

Net zoals bij Linne en Thierry werd Julie ook gevonden omdat ze te veel beroep deed op de mensen uit haar eigen netwerk. Het wordt afwachten of de overige negen kandidaten nog lang onder de radar kunnen blijven.

Bekijk hier hoe Julie gevonden werd:

Klopjacht is elke maandag om 20.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...