‘Klopjacht’: Zo werden eerste voortvluchtigen opgepakt

In de derde aflevering van Klopjacht was gisteren te zien hoe de speurders de eerste voortvluchtigen konden inrekenen. Iedereen moest terugkeren naar een persoon uit hun netwerk om een pakketje op te halen, maar dat was niet de reden waarom Thierry en Linne gevat werden.

In Klopjacht moeten 12 onbekende Vlamingen zeventien dagen, ofwel 400 uur, verdwijnen. Ze worden namelijk op de hielen gezeten door een team van topspeurders die alle hulpmiddelen die ze voor handen hebben mogen gebruiken. En zo wisten ze in de derde aflevering al een eerste duo in te rekenen.

TikTok op de parking

Thierry en Linne waren tijdens de eerste dagen van hun vlucht goed bezig. De speurders hadden geen spoor naar hen en wisten dus niet waar ze waren of met wie ze contact hadden. Maar dat veranderde heel snel in de derde aflevering.

De speurders kwamen daarbij te weten dat Linne met het toestel van haar vriendin Magnolia ingelogd had op haar sociale media. Dat wisten de speurders te achterhalen. En zo werd de achtervolging ingezet. Thierry en Linne bezochten een optreden in Trix, waar ze, nog steeds samen met Magnolia te zien waren op camerabeelden. Het drietal reed naar een hotel in Beveren waar ze de cruciale fout begingen.

Linne en Magnolia filmden op de parking van het hotel, waar Thierry en Linne die nacht zouden verblijven, namelijk een TikTok. En die werd niet enkel vastgelegd op het toestel van Magnolia, maar ook op de bewakingscamera’s van het hotel, die de speurders te zien kregen. Het mobiele team trok naar het hotel en wist zo het eerste duo te vatten.

Bekijk hier hoe Thierry en Linne opgepakt werden:

Klopjacht is elke maandag om 20.35 uur te zien op Play4 en op GoPlay.be.

Meer
Lees meer...