Niet op tv: Speurders ‘Klopjacht’ geven tips om onder de radar te blijven

Klopjacht houdt veel Vlamingen nu al twee weken bezig. In de nieuwe reeks van vier proberen twaalf Vlamingen 17 dagen lang onder de radar te blijven terwijl een team van professionele speurders hen op de hielen zit. In een nieuwe video, die niet te zien was op tv, geven de speurders nu enkele tips om succesvol van de radar te verdwijnen.

We hebben ondertussen al twee afleveringen van Klopjacht gezien. Daarbij werd al duidelijk dat de speurders gebruik kunnen maken van heel wat manieren om de deelnemers op te sporen. We zagen zo al hoe ze camerabeelden bekeken, telefoonlijnen aftapten en socialemediaprofielen analyseerden. Maar waar zitten de grootste valkuilen.

Tips van de speurders

Voorlopig wisten de speurders nog geen enkele kandidaat te vatten, maar ze kwamen wel al meermaals heel dicht in de buurt. In een fragment dat niet op televisie te zien was, geven ze nu enkele tips. Danny en Charlotte leggen uit dat ze meteen van start gaan met het maken van een profiel van de persoon. Wie kennen ze? Waar wonen hun vrienden en familie? Wil je dus onder de radar blijven dan blijf je best ver weg van de mensen die je kent.

IT-specialisten raden aan om je telefoon uit te zetten en weg te blijven van sociale media. “Sociale media genereren digitale sporen. Wij kunnen zien vanaf waar en wanneer iemand inlogt en dat is bij elk sociaal medium zo. Vanaf dat je je aanmeldt op een sociaal medium, zie je alle berichten die iemand stuurt, foto’s, conversaties … Je hebt iemand z’n hele leven.”

Lieven en Katleen van het mobiele team geven dan weer de tip om verschillende manieren van transport te gebruiken en zeker niet het voertuig van een vriend of familielid te gebruiken. Want zodra ze de nummerplaat van je voertuig te pakken krijgen, weten ze precies waar je bent.

In het fragment lijkt Charlotte ook al te verklappen dat er een tweede seizoen zal volgen van Klopjacht. Wie dus zelf graag zou meedoen aan het programma, neemt best notities van wat de speurders vertellen.

Bekijk hier het fragment dat niet op tv te zien was:

Klopjacht is elke maandag om 20.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...