‘Klopjacht’: Voortvluchtige wordt in eerste aflevering al meteen opgepakt

Gisteren is het nieuwe tv-seizoen van start gegaan. Op Play4 betekende dat nieuwe afleveringen van Klopjacht. Daarin gingen opnieuw heel wat kandidaten de strijd aan om 400 uur uit de handen van de speurders te blijven. Bij één kandidaat verliep de uitdaging alvast anders dan verwacht. Hij werd na enkele uren al meteen opgepakt.

In Klopjacht moeten gewone Vlamingen proberen 400 uur uit de handen blijven van een team topspeurders. Als ze er op het einde in slagen om het extractiepunt te bereiken zonder gepakt te worden, maken ze kans op een geldprijs. De enige voorwaarde daarbij is dat ze in België blijven.

Ondertussen is het derde seizoen van de reeks van start gegaan. Daarin gingen 14 nieuwe kandidaten de uitdaging aan. Maar voor één kandidaat was het avontuur na minder dan een halve dag al afgelopen.

Startschot

Het begon allemaal toen de kandidaten samen opgesloten zaten in een soort bunker. Daar werden ze uitgehaald door enkele leden van Defensie én presentator Axel Daeseleire. Die legde de kandidaten uit dat ze afscheid moesten nemen van hun trekrugzakken en enkel met een kleine heuptas verder konden.

Daarna trokken de kandidaten per boot naar het strand van Sint-Anneke in Antwerpen. Daar begon de klopjacht echt. Hoewel bijna alle kandidaten redelijk snel vertrokken van die plek en zich naar bekend terrein begaven, bleef West-Vlaming Polle toch nog in de buurt.

Polle

De 42-jarige Polle uit Bredene werkt als marinier voor defensie en deed mee aan Klopjacht voor het avontuur. Hij hoopte dan ook om zijn ervaring en technieken te kunnen gebruiken tijdens het spel. Maar dat mocht niet baten. Nadat hij in Antwerpen aan geld was geraakt, ging hij op zoek naar eten om zich vervolgens in de natuur terug te trekken. Maar nog voor hij zich goed en wel kon settelen, werd hij al gevat.

Dat zorgde er natuurlijk ook al meteen voor dat de speurders via Polle aan extra info kon geraken. Tijdens de ondervraging vroegen ze hem dan ook naar het eerste extractiepunt. Daar vertelde de marinier hen dat ze op dag 5 aan het Gravensteen in Gent verwacht worden. Dat was een leugen, want eigenlijk worden ze in Leuven verwacht. Toch lijken de speurders erin te trappen. Op die manier is Polle toch nog van groot belang voor de andere kandidaten.

Klopjacht is elke zondag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...