Overleden Kobe Bryant uitgebreid geëerd tijdens NBA All-Star Game

Gisterenavond vond in Chicago de NBA All-Star Game basketbal plaats, de jaarlijkse wedstrijd tussen de beste basketters van de Amerikaanse West-en Oostkust. Dit jaar werd het evenement overschaduwd door de dood van basketbalfenomeen Kobe Bryant, die uitgebreid werd herdacht.

Op 26 januari overleden Amerikaanse basketspeler Kobe Bryant en zijn dochter Gianna in een helikopterongeluk. Na een uitgebreid aantal herdenkingen tijdens verschillende evenementen, kon de NBA All-Star Game natuurlijk niet ontbreken. De organisatie maakte van de avond één grote hulde aan de overleden basketbalheld.

Hulde aan een icoon

De avond begon met een video geproducet door rapper Dr. Dre. In de video zijn verschillende hoogtepunten uit de carrière van Kobe Bryant te zien. Dr. Dre voorzag speciaal daarvoor nieuwe muziek, en mengde die met zijn gekende hit California Love. De video eindigde met een animatie van de ‘Kobe Arena’ waar Kobe Bryant en zijn dochter Gianna over uitkeken.

Het evenement zelf opende met een toespraak van LA Lakers-legende Magic Johnson. Hij zette het publiek aan om samen te komen en Kobe en Gianna te herdenken. Zijn eerbetoon werd onderbroken door het publiek dat “Kobe” begon te scanderen. Toch ging Johnson verder: “We gaan nooit meer een basketbalspeler als Kobe kennen. Hij was zo een gepassioneerde vader, basketter en echtgenoot.” Nadien hield de hele zaal acht seconden stilte. Acht, omdat dat een van de rugnummers van Bryant was tijdens zijn carrière bij de LA Lakers.

Emotionele optredens

Na zijn eerbetoon kondigde Johnson zangeres Jennifer Hudson aan. De zangeres uit Chicago zong daarop een ingetogen, maar enorm emotionele, versie van For All We Know van Nat King Cole. Het lied is een ode aan het leven. “For all we know this may only be a dream. We come and we go like a river or a stream. So love me tonight, tomorrow was made for some, tomorrow may never come. For all we know.” Tijdens het optreden verschenen er op het scherm achter de zangeres foto’s van Kobe en Gianna Bryant. Door de combinatie van de prachtige stem van Hudson en de lieve familiefoto’s hielden weinig mensen het droog.

Daarna volgde ook nog een sterk optreden van artiest Common. Hij eerde zijn stad Chicago en de mensen die er opgroeiden, basketbal als sport, en natuurlijk de overleden legende Kobe Bryant. Dat deed hij aan de hand van een soort slam poetry. Het optreden van de artiest werd op sociale media alleszins positief onthaald. Eén twitteraar vond het zelfs ‘Grammy-waardig’.

No. 24

Ook de organisatie eerde Kobe Bryant en Gianna. Zo speelden alle spelers met Kobe’s rugnummer 24 of Gianna’s nummer 2. Daarnaast is ook de All-Star MVP Trophy naar Kobe vernoemd. Dat is de prijs voor meest waardevolle speler van het jaar. Op maandag 24 februari is er een publiek herdenkingsmoment in het Staples Center in Los Angeles.

Gesponsorde artikelen