Left Right
scrollTop top

Kort na z’n hartaanval krijgt Roel Vanderstukken weer twee onwaarschijnlijke klappen te verwerken


Kort na z’n hartaanval krijgt Roel Vanderstukken weer twee onwaarschijnlijke klappen te verwerken

Roel Vanderstukken kreeg een paar maanden geleden een zware hartaanval. Die kostte hem bijna het leven. Nu blikt hij terug op die moeilijke periode. “We hadden de begrafenis al geregeld.” Na zijn herstel volgde twee nieuwe klappen: zijn vader en zijn vrouw kampen ook met hartproblemen.

Eind oktober werd Familie-acteur Roel Vanderstukken met loeiende sirenes naar het Gasthuisberg-ziekenhuis in Leuven gebracht. Daar bleek dat zijn kransslagader bijna volledig dichtgeslibd was. Het gevolg: zijn hart kreeg te weinig zuurstof en doorbloeding. Dat schrijft Dag Allemaal. Roel moest een openhartoperatie ondergaan.

Het was een enorm zware periode voor Roel en zijn gezin. Hij had al afscheid genomen van zijn zoontjes van zes en twee en had samen met zijn vrouw Anne-Sophie zijn begrafenis al tot in de details geregeld. Maar wonder boven wonder: de operatie verliep succesvol en Roel kreeg twee overbruggingen. De weken erna moest hij vooral veel rusten. Maar nu Roel weer de oude is, kreeg hij opnieuw een zware klap.

istock

Vader ondergaat hetzelfde lot

“Mijn vader kreeg te horen dat hij exact hetzelfde probleem heeft”, zegt Roel. “Da’s toch even slikken, want onze papa is degene van wie ik altijd dacht dat met hem niks kon gebeuren. Het is een sterke mens, met een bijzonder sterk karakter ook.” Zijn vader moet dezelfde operatie ondergaan: “Dezelfde risico’s hangen daaraan vast. Hij moet in februari onder het mes. Hij heeft één groot voordeel, en dat is dat hij nooit gerookt heeft. De dokter zei letterlijk dat hij zichzelf daarmee twintig jaar cadeau deed. Anders was papa er nu misschien niet meer geweest of was hij al veel vroeger op de operatietafel beland.”

Ook vrouw getroffen

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, kreeg ook zijn vrouw Anne-Sophie te horen dat er problemen zijn met haar hart. “Het is gelukkig niet zo erg als bij papa of mij”, zegt Roel. “Er is een hartklep die niet meer zo optimaal functioneert. We hoeven ons voorlopig geen zorgen te maken en ze hoeft nog niet geopereerd worden, maar we moeten er wel alert voor zijn.”

De hele familie liet nu check-ups uitvoeren, inclusief hun twee jonge zoontjes. “Ze zijn allebei gezond’, zegt Roel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539