‘La La Land’ krijgt musicalversie op Broadway

Gisteren was een magische dag voor de liefhebbers van het musicalgenre. Er komt namelijk een musicalversie van de film La La Land. Dat maakten de makers van de film bekend. Wanneer de show precies op Broadway zal verschijnen, is nog niet bekend.

De Oscarwinnende film La La Land zal worden herwerkt tot een musical. Samen met Lionsgate zal het team achter de film de komende maanden aan het nieuwe project werken. Daarbij horen nieuwe ideeën rond decorbouw, nieuwe dialogen, herwerkingen van songs uit de film en zelfs nieuwe muziek. Op dit moment is er enkel sprake van een show in New York.

La La Land

In 2016 was iedereen in de ban van La La Land van regisseur Damien Chazelle met Emma Stone en Ryan Gosling in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over Mia (Stone), een serveerster die ervan droomt om beroemd te worden. Op een dag ontmoet ze Sebastian (Gosling) die op zijn beurt dan weer als jazzmuzikant ontdekt wil worden. Ze worden verliefd en steunen elkaar in alles, tot het succes hen weer uit elkaar dreigt te trekken.

De film werd gigantisch goed ontvangen en ontving zelfs 14 Oscarnominaties. Daarmee werd het naast All About Eve en Titanic recordhouder. Uiteindelijk won de film er zes, waaronder die voor Beste Regisseur en Beste Actrice. De prijs voor Beste Film ging na de bekende vergissing uiteindelijk naar Moonlight.

Musical

Nu, zeven jaar later, willen de makers terug nieuw leven in het verhaal brengen. Dat gaan ze doen in de vorm van een stagemusical op het legendarische Broadway in New York. “Ik kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen”, vertelt producer Marc Platt in een statement. “We hebben echt een team van wereldklasse samengebracht om de miljoenen fans van de film gelukkig te maken en misschien zelfs nieuwe mensen aan te spreken.”

Voor de musical zal opnieuw worden samengewerkt met Justin Hurwitz, die ook de muziek voor de film maakte. De liedjesteksten komen opnieuw van het duo Justin Paul en Benj Pasek. Zij maakten in het verleden al de muziek voor o.a. Dear Evan Hansen en The Greatest Showman. Wanneer de show precies in première zal gaan, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...