Laatste aflevering ‘Sergio Over De Grens’ brengt Dina Tersago naar Madeira

Op VTM is het deze week tijd voor de laatste aflevering van Sergio Over De Grens. Daarin gaat chef Sergio Herman nog één keer met een bekend gezicht op reis. Deze keer is dat Dina Tersago. Het duo trekt naar Madeira in Portugal, waar hen heel wat lekkernijen te wachten staan.

Voor een tweede jaar op rij trekt sterrenchef Sergio Herman opnieuw de wereld rond met enkele bekende gezichten. Eerder zagen we al een grote reünie op Ibiza en nadien kreeg de kijker al de verhalen van Matteo Simoni in Costa RicaDries Mertens in IstanbulTom Waes in Zuid-AfrikaMaaike Cafmeyer in Italië, Frank Lammers in IJsland en Mathieu Terryn in Zwitserland te zien.

Deze week, in de laatste aflevering, staat het Portugese juweel Madeira op de planning. Daar neemt Herman presentatrice Dina Tersago mee naartoe.

Madeira

In de laatste aflevering genieten Sergio Herman en Dina Tersago van een onvergetelijke zeiltocht, bezoeken ze de haven om de tonijnvangst te aanschouwen en verkennen ze het oudste Madeira-wijnhuis in de hoofdstad Funchal. Zoals in alle andere afleveringen, is er ook deze keer plaats voor heel wat persoonlijke gesprekken.

Hun reis brengt namelijk niet alleen culinaire hoogstandjes, maar ook een persoonlijk gesprek over een gedeeld verdriet. “Ik heb een tattoo met drie bloemetjes omdat ik drie keer zwanger ben geweest. Voor Isak heb ik een miskraam gehad. Het was in een heel vroege fase. Ik heb dat redelijk snel aanvaard, maar nadien werd ik niet meteen zwanger. Dat was nog het moeilijkste”, vertelt Dina. En ook Sergio heeft een kindje verloren. “Deze ketting is gemaakt van de trouwring van mijn vader. Aan de ene kant staat zijn vingerafdruk en aan de andere kant die van mijn overleden zoontje. We hebben hem de dag voor de geboorte verloren. Het is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt”, vertelt hij.

Bekijk de preview hier:

Sergio Over De Grens is op dinsdag om 20.40 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...