Sergio Herman maakt Zwitserse kaas met Mathieu Terryn in nieuwe aflevering ‘Sergio Over De Grens’

Vanavond is op VTM de voorlaatste aflevering van Sergio Over De Grens te zien. Daarin neemt Sergio zanger Mathieu Terryn mee naar Zwitserland. En wie Zwitserland zegt, zegt kaas. Het duo verkent dat pad dan ook maar al te graag.

Voor een tweede jaar op rij trekt sterrenchef Sergio Herman opnieuw de wereld rond met enkele bekende gezichten. Eerder zagen we al een grote reünie op Ibiza en nadien kreeg de kijker al de verhalen van Matteo Simoni in Costa RicaDries Mertens in Istanbul, Tom Waes in Zuid-Afrika, Maaike Cafmeyer in Italië en Frank Lammers in IJsland te zien.

Deze week is het in de voorlaatste aflevering aan zanger Mathieu Terryn. Hij gaat samen met Sergio naar Zwitserland, waar ze onder andere samen op de skilatten gaan staan.

Zwitserland

In de voorlaatste aflevering zoeken Mathieu en Sergio samen de pistes op, slapen ze in een hut, gaan ze ijsvissen, enzovoort. Voor Mathieu hebben de bergen een belangrijke betekenis. De zanger werd er tijdens zijn wintervakanties niet alleen verliefd op skiën, maar ook op zijn vrouw Marie. “We waren 8 jaar toen we elkaar leerden kennen”, klinkt het. “We zijn al heel ons leven beste vrienden en toen heb ik een ‘upgrade’ genomen en nu zijn we getrouwd.”

Tijdens hun reis is er ook een belangrijke rol weggelegd voor de Zwitserse kaas. Zo gaat het duo zelfs zelf kaas gaan maken bij een iets te strenge kaasboer. Zodra ze daar aankomen, worden ze meteen aan het werk gezet. Het moet vooruit gaan en daarbij houdt Floh zich niet in om sterrenchef Sergio op zijn plaats te zetten.

Sergio over de Grens is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...