‘Sergio Over De Grens’ trekt met Tom Waes naar Zuid-Afrika

Sergio Herman neemt in het nieuwe seizoen van Sergio Over De Grens opnieuw verschillende BV’s mee op smaakvolle expeditie in verschillende landen. Althans, dat zou het moeten zijn. Sergio kiest namelijk soms voor nogal bizarre lekkernijen. Deze week trekt hij naar Zuid-Afrika met Tom Waes.

Ook dit jaar trekt chef Sergio Herman naar alle uithoeken van de wereld. Zo ontdekt hij Costa Rica met Matteo Simoni, Italië met Maaike Cafmeyer, IJsland met Frank Lammers, Zwitserland met Mathieu Terryn, Madeira met Dina Tersago, Istanbul met Dries Mertens en Zuid-Afrika met Tom Waes.

In de vorige twee afleveringen trok Sergio naar Costa Rica met Matteo Simoni en Istanbul met Dries Mertens. Op beide plekken ging de chef al op zoek naar plaatselijke delicatessen en persoonlijke verhalen van zijn gasten. Deze week heeft hij het met Tom Waes over hoe hij rust lijkt te hebben gevonden.

Zuid-Afrika

Deze week reist Sergio Herman naar Zuid-Afrika. Daarbij krijgt hij het gezelschap van ervaren reiziger Tom Waes. En hoewel die al zo goed als de hele wereld heeft gezien, heeft hij nog nooit een stap in Zuid-Afrika gezet. Tijd om daar verandering in te brengen met een culinaire rondtrip.

Tijdens hun reis trekken ze van Kaapstad tot het Krugerpark en wordt Tom Waes zijn droom waargemaakt. Hij gaat namelijk op wandelsafari. Maar natuurlijk blijft de focus op eten liggen en neemt Sergio Tom mee langs verschillende eetplekjes. Het duo eet traditionele gerechten uit een foodtruck, maar gaat ook het water in op zoek naar een speciale kreeft.

Bekijk de teaser voor de aflevering hier.

Meer
Lees meer...