Lea Michele lijkt conspiracy theory dat ze niet kan lezen te ontkrachten, maar mensen geloven er niets van

Er doet nu al enkele jaren een hardnekkige conspiracy theory de ronde dat actrice Lea Michele (35) niet kan lezen. Daarbij zouden al haar lijnen in series en films haar worden voorgelezen en zou een assistente haar captions op sociale media schrijven. Een nieuwe video lijkt die theorie nu te ontkrachten, al is niet iedereen het daarmee eens.

Lea Michele, die vooral bekend is voor haar rol als Rachel Berry in Glee, heeft in een video voorgelezen uit een kinderboek. Niets vreemd aan, zou je denken. Maar de video ontkracht een opvallende conspiracy theory die de actrice al enkele jaren achtervolgt.

“Lea Michele kan niet lezen”

De conspiracy theory zegt namelijk dat Lea Michele niet kan lezen. De theorie vindt z’n oorsprong in 2017, maar steekt geregeld opnieuw de kop op. Vijf jaar geleden maakten Jaye Hunt en Robert Ackerman een uitgebreide analyse. Die start bij de memoire van Naya Rivera, Sorry Not Sorry. Daarin deelt de actrice, die in 2020 overleed, een verhaal vanop de set van Glee. Daarbij vertelt ze dat Lea weigerde om te improviseren tijdens een scène met gastacteur Tim Conway. De discussie die volgde op het incident zorgde ervoor dat Conways kleindochter begon te huilen. Lea Michele heeft nooit gereageerd op deze aantijgingen. En dat zette Hunt en Ackerman aan het denken. “Misschien heeft ze het boek nooit gelezen, omdat ze simpelweg niet kan lezen.”

Volgens het duo is dat niet zo’n vreemd idee, aangezien Lea Michele al sinds haar kinderjaren op het podium stond. Daardoor zou ze geen tijd hebben gehad om naar school te gaan. Hunt en Ackerman gingen vervolgens op onderzoek uit en vonden een hele hoop “bewijzen”. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om foto’s van de actrice waarbij ze een pen vastheeft, maar dat die het papier niet raakt. Of om beelden waarin ze tijdens een spelletje Cards Against Humanity niet door haar kaartjes gaat, maar telkens gewoon de bovenste kaart aflegt.

Daarnaast zouden ook de captions op de Instagrampagina van Lea Michele een aanwijzing zijn naar de ongeletterdheid van de actrice. De caption bestaat namelijk geregeld enkel uit een emoji. Wanneer er wel een geschreven caption staat, zou die getypt zijn door haar assistente, die opvallend vaak gespot wordt met de gsm van de actrice in haar handen. Voor haar rollen in films en series zou er dan altijd iemand zijn geweest die de tekst voor Lea voorlas.

Bekijk hier een TikTok die de theorie samenvat:

@pattypopculture

🤯THE CRAZIEST CONSPIRACY THEORY ABOUT THEM🤯 Part 2: Lea Michele

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Theorie ontkracht (of niet?)

Een nieuwe video, die gedeeld werd door StorylineOnline, lijkt de conspiracy theory nu te ontkrachten. In de video is namelijk te zien hoe Lea Michele voorleest uit een kinderboek. Op YouTube zijn de comments uitgeschakeld, omdat het gaat om een video die zich richt op kinderen.

Maar op TikTok zijn de comments wel open en daarin smult iedereen van de video. Zo geven heel wat mensen aan dat ze nog steeds niet geloven dat Lea Michele kan lezen. “Hoe lang heeft ze erover gedaan om het hele boek van buiten te leren”, vraagt iemand zich af in de comments. Anderen vermoeden dan weer dat ze een oortje draagt in het oor waar haar haar voorhangt, waarin ze alles voorgezegd krijgt. Het lijkt er dus op dat Lea Michele nog lang niet van de conspiracy theory verlost is.

Bekijk hier de video waarin Lea Michele het kinderboek voorleest:

Meer
Lees meer...