Lea Michele grapt over conspiracy theory dat ze niet kan lezen op TikTok

De Amerikaanse actrice Lea Michele zit sinds kort op TikTok. Daar heeft ze recent haar eerste video gepost. In de tweede video lacht ze met de hardnekkige conspiracy theory dat ze ongeletterd zou zijn en dus niet kan lezen of schrijven.

De conspiracy theory dat Glee-actrice Lea Michele niet kan lezen is de laatste maanden opnieuw opgedoken. Michele reageerde eerder al door te zeggen dat ze de theorie seksistisch vindt aangezien mensen dit nooit zouden zeggen over een man. En nu heeft ze ook op een ludieke manier gereageerd via TikTok.

“Lea Michele kan niet lezen”

De conspiracy theory zegt namelijk dat Lea Michele niet kan lezen. De theorie vindt z’n oorsprong in 2017, maar steekt geregeld opnieuw de kop op. Vijf jaar geleden maakten Jaye Hunt en Robert Ackerman een uitgebreide analyse. Die start bij de memoire van Naya Rivera, Sorry Not Sorry. Daarin deelt de actrice, die in 2020 overleed, een verhaal vanop de set van Glee. Daarbij vertelt ze dat Lea weigerde om te improviseren tijdens een scène met gastacteur Tim Conway. De discussie die volgde op het incident zorgde ervoor dat Conways kleindochter begon te huilen. Lea Michele heeft nooit gereageerd op deze aantijgingen. En dat zette Hunt en Ackerman aan het denken. “Misschien heeft ze het boek nooit gelezen, omdat ze simpelweg niet kan lezen.”

Volgens het duo is dat niet zo’n vreemd idee, aangezien Lea Michele al sinds haar kinderjaren op het podium stond. Daardoor zou ze geen tijd hebben gehad om naar school te gaan. Hunt en Ackerman gingen vervolgens op onderzoek uit en vonden een hele hoop “bewijzen”. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om foto’s van de actrice waarbij ze een pen vastheeft, maar dat die het papier niet raakt. Of om beelden waarin ze tijdens een spelletje Cards Against Humanity niet door haar kaartjes gaat, maar telkens gewoon de bovenste kaart aflegt. 

Daarnaast zouden ook de captions op de Instagrampagina van Lea Michele een aanwijzing zijn naar de ongeletterdheid van de actrice. De caption bestaat namelijk geregeld enkel uit een emoji. Wanneer er wel een geschreven caption staat, zou die getypt zijn door haar assistente, die opvallend vaak gespot wordt met de gsm van de actrice in haar handen. Voor haar rollen in films en series zou er dan altijd iemand zijn geweest die de tekst voor Lea voorlas.

Bekijk hier een TikTok die de theorie samenvat:

@pattypopculture

🤯THE CRAZIEST CONSPIRACY THEORY ABOUT THEM🤯 Part 2: Lea Michele

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

TikTok

Onlangs deelde Lea Michele haar eerste video op TikTok. Daarin verwees ze naar haar rol in de musical Funny Girl op Broadway. Die eerste video werd meer dan 4 miljoen keer bekeken. Maar het is vooral haar tweede video waarmee Lea Michele viraal gaat.

In die video verwijst ze namelijk naar de conspiracy theory. We zien hoe Lea met tranen in haar ogen naar haar beste vriend Jonathan Groff, Jesse uit Glee, belt. Ze vraagt hem of hij even kan praten. Op de video staat geschreven: “Bellen naar Jonathan zodat hij de comments op m’n eerste TikTok aan me kan voorlezen”. Zo steekt ze dus de draak met de conspiracy theory.

Bekijk hier de TikTok:

@leamichele

lol 😉🤪😌

♬ original sound – Kardashian Clips

Bekijk hier de allereerste TikTok van Lea Michele:

@leamichele #duet with @javirod305 #funnygirl ♬ som original – daniel beoni
Meer
Lees meer...