Lea Michele reageert voor het eerst op conspiracy theory dat ze niet kan lezen: “Het is seksistisch”

Al enkele jaren doet er een hardnekkige conspiracy theory de ronde over Lea Michele. Mensen beweren dat de actrice niet kan lezen of schrijven en dat al haar teksten in series en films haar werden voorgelezen. Maar nu heeft ze voor het eerst gereageerd op die geruchten. Daarbij laat ze weten dat ze wel degelijk kan lezen en dat de conspiracy theory seksistisch is.

Lea Michele, die vooral bekend is voor haar rol als Rachel Berry in Glee, heeft in een nieuw interview met The New York Post laten weten dat ze kan lezen. Dat lijkt een raar statement voor een vrouw van 35, maar er zijn al enkele jaren geruchten dat ze niet zou kunnen lezen of schrijven.

“Lea Michele kan niet lezen”

Er doet al enkele jaren een conspiracy theory de ronde die zegt dat Lea Michele niet kan lezen. De theorie vindt z’n oorsprong in 2017, maar steekt geregeld opnieuw de kop op. Vijf jaar geleden maakten Jaye Hunt en Robert Ackerman een uitgebreide analyse. Die start bij de memoire van Naya Rivera, Sorry Not Sorry. Daarin deelt de actrice, die in 2020 overleed, een verhaal vanop de set van Glee. Daarbij vertelt ze dat Lea weigerde om te improviseren tijdens een scène met gastacteur Tim Conway. De discussie die volgde op het incident zorgde ervoor dat Conways kleindochter begon te huilen. Lea Michele heeft nooit gereageerd op deze aantijgingen. En dat zette Hunt en Ackerman aan het denken. “Misschien heeft ze het boek nooit gelezen, omdat ze simpelweg niet kan lezen.”

Volgens het duo is dat niet zo’n vreemd idee, aangezien Lea Michele al sinds haar kinderjaren op het podium stond. Daardoor zou ze geen tijd hebben gehad om naar school te gaan. Hunt en Ackerman gingen vervolgens op onderzoek uit en vonden een hele hoop “bewijzen”. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om foto’s van de actrice waarbij ze een pen vastheeft, maar dat die het papier niet raakt. Of om beelden waarin ze tijdens een spelletje Cards Against Humanity niet door haar kaartjes gaat, maar telkens gewoon de bovenste kaart aflegt. 

Daarnaast zouden ook de captions op de Instagrampagina van Lea Michele een aanwijzing zijn naar de ongeletterdheid van de actrice. De caption bestaat namelijk geregeld enkel uit een emoji. Wanneer er wel een geschreven caption staat, zou die getypt zijn door haar assistente, die opvallend vaak gespot wordt met de gsm van de actrice in haar handen. Voor haar rollen in films en series zou er dan altijd iemand zijn geweest die de tekst voor Lea voorlas.

Bekijk hier een TikTok die de theorie samenvat:

@pattypopculture

🤯THE CRAZIEST CONSPIRACY THEORY ABOUT THEM🤯 Part 2: Lea Michele

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

“Seksistisch”

Enkele weken geleden verscheen er al een video waarin Lea Michele voorlas uit een kinderboek, maar toch bleven mensen volhouden dat ze niet kan lezen. Maar nu heeft de actrice voor het eerst duidelijk gereageerd op de conspiracy theory. In een nieuw interview met The New York Times zei Michele: “Ik ging elke dag naar de set van Glee en ik kende telkens mijn lijnen. En dan gaat er een gerucht rond dat ik niet zou kunnen lezen? Het is triest. Dat is het echt.”

Lea Michele gaat ook verder en geeft aan dat de conspiracy theory een seksistische ondertoon heeft. “Ik denk vaak dat als ik een man zou zijn, deze geruchten er niet zouden zijn.”

Meer
Lees meer...