Lewis Capaldi geeft positieve update over zijn gezondheidstoestand

Het gaat de goede kant op met de gezondheidstoestand van Lewis Capaldi. Dat heeft de Schotse zanger zelf laten weten in een update die hij deelde op Instagram. Capaldi laste eerder dit jaar een pauze in omdat hij te veel last had van angstaanvallen en het syndroom van Gilles de la Tourette.

Het is algemeen bekend dat de Schotse zanger Lewis Capaldi lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Daardoor krijgt hij te maken met tics, die soms ook de kop opsteken tijdens optredens. Dat was eerder dit jaar al het geval tijdens een optreden. Maar dat is niet het enige waarmee de zanger te kampen heeft. In de openhartige Netflixdocumentaire Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now sprak Capaldi openlijk over zijn angststoornissen.

Om die redenen besloot Lewis Capaldi in juni van dit jaar om een pauze in te lassen. Dat deed hij kort na een indrukwekkend optreden op Glastonbury, waar hij ook last kreeg van zijn Gilles de la Tourette.

“Zichtbare verbeteringen”

“Ik werk met fantastische professionals om te leren beter om te gaan met mijn Tourette en mijn angstaanvallen. Ik ben dan ook blij dat ik zichtbare verbeteringen merk sinds ik beslist heb om even een pauze in te lassen”, schrijft Lewis Capaldi in een lange brief op Instagram.

De zanger bedankt daarna de fans voor de steun en de vele positieve reacties op zijn meest recente album. Van dat album is er nu ook een ‘Extended Edition’ met maar liefst vijf nieuwe songs.

Lewis Capaldi laat ook weten nog niet te weten wanneer hij precies zal terugkeren. “Ik wil er zeker van zijn dat ik 100 procent ben voor ik terug meer shows doe”, klinkt het.

Meer
Lees meer...