Lewis Capaldi kondigt aan rust te zullen inlassen voor mentale en fysieke gezondheid

Lewis Capaldi zal de komende tijd een break nemen om zijn mentale en fysieke gezondheid te laten herstellen. De Schotse zanger kondigde dat vandaag aan, nadat hij afgelopen weekend op het Engelse muziekfestival Glastonbury opnieuw meer last kreeg van het syndroom van Gilles de la Tourette.

Het is algemeen bekend dat de Schotse zanger Lewis Capaldi lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Daardoor krijgt hij te maken met tics, die soms ook de kop opsteken tijdens optredens. Dat was eerder dit jaar al het geval tijdens een optreden. Maar dat is niet het enige waarmee de zanger te kampen heeft. In de openhartige Netflixdocumentaire Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now sprak Capaldi openlijk over zijn angststoornissen.

Glastonbury

Omdat hij de laatste tijd opnieuw meer last heeft van Gilles de la Tourette besloot Capaldi recent al om drie weken rust in te lassen. Glastonbury wou de 26-jarige Schotse zanger echter niet missen en zaterdag stond hij dan ook op het podium voor een volle weide. Daar verloor hij door zijn aandoening naar het einde van de show zijn stem, waarna het publiek op indrukwekkende wijze insprong.

Toen al zei Lewis Capaldi dat hij na Glastonbury een langere break zou inlassen. Dat heeft de zanger nu op sociale media herhaald. “Eerste en vooral bedankt aan Glastonbury om mij te ontvangen en aan jullie om mee te zingen wanneer ik het nodig had. Dat betekent echt heel veel voor mij”, begint hij zijn open brief.

Tourette

“Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar dat maakt het niet gemakkelijker om het te schrijven. Ik vind het jammer dat ik jullie moet laten weten dat ik de komende tijd een break zal nemen in het touren. Vroeger kon ik iedere seconde van een show genieten en ik hoopte dat dat zou terugkeren met drie weken pauze. De waarheid is echter dat ik mij moet leren aanpassen aan de impact van mijn Tourette. Zaterdag is het duidelijk geworden dat ik meer tijd moet nemen om mentaal en fysiek opnieuw in orde te geraken. Op die manier hoop ik nog lang alles te kunnen blijven doen dat ik graag doe”, gaat Lewis Capaldi verder. De zanger bedankt daarna ook nog zijn nabije omgeving en verontschuldigt zich bij zijn fans. “Ik zal zo snel als ik kan terugkeren.”

Meer
Lees meer...