Fans van Lewis Capaldi zorgen voor emotioneel moment op Glastonbury als zanger last krijgt van Tourette

Het optreden van Lewis Capaldi op Britse festival Glastonbury bevatte een van de mooiste momenten van het weekend. De zanger, die mentaal door een moeilijke periode gaat, verloor op het einde van het optreden zijn stem. Op dat moment namen zijn fans het echter meteen zonder problemen over tijdens zijn grote hit Someone You Love.

Het is algemeen bekend dat de Schotse zanger Lewis Capaldi lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Daardoor krijgt hij te maken met tics, die soms ook de kop opsteken tijdens optredens. Dat was eerder dit jaar al het geval tijdens een optreden. Maar dat is niet het enige waarmee de zanger te kampen heeft. In de openhartige Netflixdocumentaire Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now sprak Capaldi openlijk over zijn angststoornissen.

Glastonbury

Die problemen hebben er recent voor gezorgd dat hij bewust even vrij nam. Begin deze maand liet Lewis Capaldi weten voorlopig al zijn shows te annuleren. Glastonbury wou de 26-jarige Schotse zanger echter niet missen en zaterdag stond hij dan ook op het podium voor een volle weide.

Dat optreden verliep lang goed, maar aan het einde van zijn set – na Bruises – voelde Capaldi moeilijkheden opkomen. “Iedereen, ik ga eerlijk zijn, want ik begin mijn stem te verliezen. Maar we blijven gaan en we gaan door tot het einde”, zei hij tegen het massaal opgekomen publiek. “Ik wil gewoon dat jullie zo hard mogelijk met mij meezingen, als dat goed is?”

Someone You Loved

Daarna hield Lewis Capaldi het nog even vol tijdens Wish You the Best en Hold Me While You Wait. Tijdens zijn wereldhit Someone You Loved werd het hem echter te veel en verdween zijn stem. Meteen sprong het publiek in, wat zorgde voor een heel indrukwekkend emotioneel moment. Op het einde van zijn optreden liet Lewis Capaldi weten opnieuw wat rust te zullen nemen, “mogelijk tot het einde van het jaar”.

Meer
Lees meer...