‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Zornik worden gecoverd in de derde aflevering

Vorige week gingen we allemaal los op de songs van 2 Fabiola en deze keer is het tijd voor de liedjes van Zornik. In de derde aflevering, die op maandag te zien is op VTM, staat zanger Koen Buyse namelijk centraal. Dat wil ook zeggen: speciale versies van zijn rocknummers. Wij zijn alvast benieuwd wat de andere artiesten ermee gedaan hebben.

Na Suzan & Freek en 2 Fabiola staat maandag Koen Buyse centraal in Liefde voor Muziek. De zanger is vooral bekend van zijn groep Zornik, dus er zullen vooral liedjes van die groep gebracht worden. Toch zorgt er een artiest voor een verrassing. Margriet Hermans brengt namelijk als enige een song uit het repertoire van Koen zelf.

Zornik

De band Zornik, met frontzanger Koen Buyse, was een van de meest succesvolle Vlaamse bands ooit. Ze behaalden platina albums, hadden verschillende uitverkochte tours en zochten af en toe eens de controverse op. Nu maandag staat de band centraal in de derde aflevering van Liefde voor Muziek. Daarin zullen heel wat rocknummers de revue passeren, waarvan enkele in een iets rustiger jasje worden gestoken.

Songs

CAMILLE bijt de spits af met haar eigen opzwepende versie van Hey Girl, waarvoor ze zelfs speciaal gitaar leerde spelen. Daarna is het de beurt aan die andere hemelse stem, Davina Michelle. Zij koos voor It’s So Unreal, wat ervoor zorgde dat de band Zornik doorbrak.

2 Fabiola zorgt dan weer voor een verrassing van formaat, want zij brengen een akoestische versie van Believe In Me. Zo lijkt het toch, tot het nummer na een tijdje helemaal 2 Fabiola wordt. Daarna is het aan het andere duo in dit seizoen, Suzan & Freek. Zij zingen Scared of Yourself, wat vroeger bij Zornik voor heel wat controverse zorgde aangezien hij zich in de clip verkleedde als vrouw.

De West-Vlaamse Ozark Henry kies dan weer voor The Enemy. Volgens Koen brengt de nieuwe versie het lied tot hogere sferen. En terwijl alle andere artiesten voor een song van Zornik kozen, gaat Margriet Hermans voor een lied van Koen zelf. Zij maakt van My Love haar eigen breekbare Nederlandstalige versie, Zeg Het Mij. Om de avond feestelijk te beëindigen, zingt Koen zelf nog het lied Sun Hits The Sky van Supergrass.

Bekijk de preview hier:

Liefde voor Muziek is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...