‘Liefde voor Muziek’: Stan Van Samang zorgt voor primeur

Ook in het tiende seizoen van Liefde voor Muziek is er nog ruimte voor primeurs. Stan Van Samang besluit namelijk om de andere deelnemers te betrekken in zijn optreden en iedereen samen als koor enkele zinnen te laten zingen.

443 covers en 62 artiesten hebben we de afgelopen negen seizoenen al te zien gekregen in Liefde voor Muziek en dus was het tijd voor een jubileumeditie. Daarvoor selecteerden de makers van elk van de voorbije seizoenen één artiest die terugkeert.

Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) trokken samen naar Zuid-Frankrijk om er elkaars muziek én het jubileum te vieren.

Koor

Na Clouseau, Laura Tesoro en K3 is het deze keer aan Johannes Genard, zanger bij School is Cool, om geëerd te worden. Stan Van Samang besluit daarbij het lied Uh-Huh te coveren, maar dat zal hij niet helemaal alleen doen. “We gaan iets historisch laten gebeuren. Iets dat nog nooit gebeurd is in de geschiedenis van Liefde voor Muziek“, kondigt hij aan.

Vervolgens besluit Stan Van Samang om iedereen, behalve Johannes zelf en Regi, uit te nodigen om hen op de hoogte te brengen van zijn plannen. “De keuze voor het nummer Uh-Huh van Johannes was vrij snel gemaakt, maar het einde is zo bombastisch. Dat wil ik nog wat opkrikken. Ik heb een snood plan gesmeerd en heb jullie nodig om een koor te vormen. Zien jullie dat zitten?”, klinkt het, waarna iedereen meteen enthousiast is.

Bekijk hier het fragment in Liefde voor Muziek:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...