Left Right
scrollTop top

‘Liefde voor Muziek’: jarige Tourist LeMC staat centraal


Liefde voor Muziek Tourist LeMC
© Tourist LeMC (mét taart) en Emma Bale in ‘Liefde voor Muziek’ – VTM

De tweede aflevering van het nieuwe seizoen Liefde voor Muziek draait helemaal om Tourist LeMC. En alsof het nog niet genoeg was dat z’n collega-muzikanten z’n nummers coveren, mocht de Antwerpse troubadour tijdens de opnames van ‘zijn aflevering’ van Liefde voor Muziek ook nog 36 kaarsjes uitblazen.

In Liefde voor Muziek stond afgelopen maandag nog de koning van het Vlaamse lied, Willy Sommers, centraal. Komende maandag wordt een jarige Tourist LeMC de focus van de aflevering. “Ik heb gezonde stress en ben superbenieuwd”, liet de Antwerpenaar voor de opnames weten.

De beginjaren van Tourist LeMC

Het repertoire van Tourist LeMC is nog niet zo dik gevuld als dat van Willy Sommers, maar toch hadden z’n collega’s meer dan keuze genoeg. De jongste van de bende, Emma Bale, ging aan de slag met Koning Liefde. Ze maakte voor de gelegenheid een Franstalige versie van het nummer.

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel (Cleymans en Van Geel) zochten hun inspiratie ook in het begin van de carrière van Tourist LeMC. Zij zullen komende maandag hun versie van En Route brengen. “Het originele refrein hebben we volledig behouden. Dat vonden we heel inspirerend”, klinkt het.

Andere perspectieven

Bert Ostyn heeft zich niet bezig gehouden met alle muziek van Tourist LeMC te beluisteren. Hij kwam ‘het nummer’ eerder toevallig tegen. “Aan de supermarkt kwam er iemand de parking opgereden die het nummer Horizon loeihard had opstaan en ik dacht: dat ga ik doen.”

Ronny Mosuse is dan weer aan de slag gegaan met Meester Kunstenaar. Hij zet het nummer in een ander perspectief. “In het liedje ga ik een conversatie aan met mijn dochter en zij is de raadgever in dit verhaal”, legt hij uit.

Kippenvel

Willy Sommers, die in de aflevering van 15 februari centraal stond, koos voor Spiegel. Voor dat nummer werkte Tourist LeMC samen met Raymond van het Groenewoud. En dat hij fan is, bewijst Sommers met de simpele woorden “Het nummer komt sowieso op mijn playlist!”.

Geike Arnaert is de laatste Liefde voor Muziek-deelnemer die met de muziek van Tourist LeMC aan de slag ging. De voormalige én nieuwe zangeres van Hooverphonic zorgt voor kippenvel met haar versie van We Begrijpen Mekaar.

Moeder

Tourist LeMC zelf brengt een nummer van Leon Bridges. De Antwerpenaar schreef z’n eigen tekst voor het nummer The River en doopte het om tot Moeder. “Het gaat om een zoektocht naar liefde en die allereerste liefde is normaal gezien de band met je mama. Maar wat als die connectie er niet is?”, vraagt hij zich luidop af.

Liefde voor Muziek is elke maandag te zien om 20.40 op VTM.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.293.209
 • Aantal
  doden
  2.536.778
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  772.294
 • Aantal
  doden
  22.106