Lil Nas X haalt zwaar uit naar BET Awards met disstrack

De Amerikaanse rapper Lil Nas X (23) is woedend omdat hij niet genomineerd is voor de BET Awards 2022. Op sociale media haalt de rapper zwaar uit naar de organisatie van de awardshow. Zo deelt Lil Nas X een video waarin hij meerdere keren de woorden “fuck BET” playbackt. Maar de rapper haalt tijdens zijn scheldtirade ook “het grotere probleem van homofobie in de zwarte gemeenschap” aan.

Lil Nas X heeft op sociale media een video gedeeld waarin hij de organisatie van de BET Awards openlijk afkraakt. In een sneak peek van zijn nieuwe nummer Late to Da Party playbackt de rapper meerdere keren de woorden “fuck BET”. Lil Nas X is razend omdat hij dit jaar niet genomineerd is, ondanks tophits als Montero en Industry Baby. De BET Awards zijn prijzen voor Afro-Amerikaanse artiesten in de muziek, film- en tv-wereld.

‘Homofobia in black community’

De Old Town Road-rapper deelde ook in zijn video ook een aantal argumenten om zijn woede te rechtvaardigen. Zo heeft hij het afgelopen jaar maar liefst drie grote hits uitgebracht, die allemaal in de top 10 van de hitlijsten stonden. Bovendien deed zijn album Montero het ook ontzettend goed. Volgens Lil Nas X dus genoeg redenen om in aanmerking te komen voor een BET Award.

Later tweette Lil Nas X dat hij met zijn video eigenlijk het grotere probleem van homofobie in de zwarte gemeenschap wil aankaarten. “Ik heb het gevoel dat zwarte homo’s moeten vechten om gezien te worden in deze wereld en zelfs als we de top halen, proberen ze te doen alsof we onzichtbaar zijn,” schreef hij. Lil Nas X heeft zich al meerdere keren uitgelaten over de druk die hij ervaart als zwarte homoseksuele artiest.

Bekijk hier de video van Lil Nas X waarin hij uithaalt naar de BET Awards:

Meer
Lees meer...